12 Mayıs 2016 Perşembe

Ahşap karkas yapı sistemleri

Daha fazla bilgi için tıklayınız. Teknoloji ve mühendislikteki modern gelişmeler sistemin yüksek kaliteli ve uygun bütçelerde olmasını sağlamaktadır. Ahşap Çatı Makasları her türlü deprem. NASHOUSE AHŞAP EV KARKAS EV ÜRETİMİ. Günümüzde ileri teknoloji ve mühendislik hesaplarının birleşimiyle birlikte kaliteli olarak üretilmeye başlayan ahşap karkas yapı sistemleri genel olarak taşıyıcıların ahşap kolon kirişlerden oluşmasıdır.


Bu yapıların dış ve iç duvarları, tavan ve tabanları beton, taş, tuğla gibi malzemelerden yaрılır. Kаrkаs yapıların türleri nedіr? Karkas yapılar 3’e ayrılır.


Bu karkas türü ise tamamen ahşaptan elde edilmektedir. Yapı iskeleti bilgisayar ortamında uygun bir biçimde üretilmesinin ardından fabrika kontrolünde mühendis izni ile üretilen,duvarları,çatı sistemini ve kirişleri oluşturacak olan ahşap iskelet olarak adlandırılmaktadır. Taşıyıcı sistemi ahşaptandır. Fabrika ortamında mühendis kontrollerinden geçiyor. Konut üretiminde kullanılan ahşap yapı sistemleri, ahşap çerçeve sistemler , ahşap panel sistemler ve ahşap kütük sistemler olmak üzere üç ana başlıkta incelenebilir.


Yapısal Kereste ve ahşap levhalardan(OSB, Kontraplak) oluşturulan taşıyıcı Duvar, Döşeme ve Çatı makasları gibi yapı elemanları ile inşaa edilen bir sistemdir. Mevcut ahşap karkas teknolojisi, Kuzey amerikadaahşap endüstrisi ve diğer birçok kurumun uzun yıllar boyunca geliştirip iyileştirdiği kapsamlı araştırmaların sonucu bugünki yaygın, pratik, ekonomik, hızlı ve güvenli ana yapı sistemi haline gelmiştir. Mimarlar Odasında , “ezeli görevlerimizden ! Japon deprem uzmanlarının, tüm dünyada depreme karşı en dayanıklı yapının Osmanlı ahşap karkas sistemi olduğunu açıkladıklarını. Bu sistem bilgisayar ortamında oluşturuluyor.


Satılık Prefabrik Ev Fiyatları ve Satılık Emlak İlanları sahibinden. Betonarme karkas yapılar. Kaba inşaat temel duvar merdiven vb. Zaman bakımından avantajlıdır.


Ahşap karkas yapı sistemleri

Yangına dayanıklı ahşaplardan ve özel sistemlerden meydana gelmektedir. Kuvvetli rüzgarlara dayanıklı yapılardır. Bu tür yapılara karma yapı , veya yarı karkas , yarı yığma yapı denir. Yapının bir kısmı karkas , bir kısmı da ahşap yapılabillir.


Hem sağlam hem hafif hem de esnek yapısından dolayı depreme karşı da oldukça dayanıklıdır. Ama günümüzde uygulanan bütün yapı sistemleri de yanar. Aşağıda ahşap ile ilgili çeşitli bilgilere yer vermeye çalışacağız. ABD’deki konutların yaklaşık yüzde 85’i ahşaptır. Kuzey Amerika da yılda yaklaşık bir milyonu aşkın ahşap karkaslı konut yapılmaktadır.


Sizlere değişik bir yapı sisteminden bahsedeceğim. Sistem , 5xebadındaki ahşap taşıyıcı dikmeler arasına 15’lik gazbeton ürünün poliüretan köpükle monte edilmesi. Kütük ev,ağaç ev,tomruk ev,kalas ev yada ahşap panel ev, ahşap karkas ev gibi tanımlamalar ise daha özel bir tanımlamadır. Bu ayırımda asıl önemli nokta yapının sistemidir.


Modern ahşap yapı sistemleri zamanımızın enerji etkinliği ve iç mekanın en uygun hava kalitesi ile ilgili her türlü taleplerini yerine getiriyor. Dünyanın en eski yapı malzemesi ile yapı. Tamamen gelenek ve göreneklere uyularak inşa olunan bu tarz yapılar da çantı sistemi gibi, ağaç malzemenin rasyonel olmayan şekilde kullanılmasına yardım eder. Bu nedenle Orman Kanunu gereğince hazırlanan Yapı Talimatnamesi ile bunlarda yasaklanan yapı sistemleri arasına sokulmuştur. Su yapıları (baraj, su kanalı, su tasfiye yapıları vb.) E Mülkiyetlerine Göre Sınıflandırma Resmi yapılar Vakıf yapıları Özel yapılar 1. CLT çapraz lamine panel sistemi , yan yana sıralanmış ahşap tabakaların kontra şekilde üst üste yapıştırılması ile elde edilen panel sistemidir.


Dünyada depreme en dayanaklı yapı sistemi Osmanlı ahşap karkas sistemidir” hükmünü verdiklerini hatırlatıyor… Kaliforniya Üniversitesi’nden, yıllık deprem araştırmacısı Prof. Stephan Tobriner de, Japonya’nın Kobe’de başına gelen felaketin, Osmanlı çatkı sistemi benzeri diyagonal taşıyıcıların. Dayanıklılığı ile ön planda olan karkas yapılar mevsim şartlarına karşı uygundur. Yüzyıl başları biçiminde tarihlenebilen evlerin yapısal sistemleri incelenmektedir.


Her bölgenin yöresel özellikleri ve ahşap malzeme olanakları sonucu meydana gelen yapısal sistemleri , temelden çatıya kadar irdelenerek oluşturulan yapı strüktürleri ile bölgenin genel yapısal kurgu özellikleri saptanmaya çalışılmaktadır. KALKEDON MÜHENDİSLİK VE YAPI LTD. Hedefi Farklı Kaydet seçeneğine tıklayarak modulü. Bu doğrultuda tecrübeli bir şekilde ilerliyoruz. Ayrıca binanın doğal yaşamına destek vermek amacıyla buhar veya nem bariyeri kullanılır.


Dünyada kullanılan , en gelişmiş,en teknolojik en Çevreci ve en , sağlıklı hafif yapı sistemidir. Mekanik-ısı tesisatı, çatı örtüsü. Renkli ve ahşap desenli PVC doğrama Renkli ve ahşap desenli alüminyum doğrama Sürgülü yada giyotin doğrama Çift eksenli doğrama.


Alarm ve akıllı yapı sistemleri. Bu yüzden ahşap karkas zemin katta masif taş duvar üzerine yükselerek veya dikmeler üzerine alınmak suretiyle aşağıdan yukarıya doğru genişleyen sistem kendini göstermiş her iki şekilde ahşap yapıya bir oran ve modül anlayışı gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar