4 Mayıs 2016 Çarşamba

Bina ısı yalıtım malzemeleri

BİNA YALITIM MALZEMELERİ. Binalarda kullanılacak ısı yalıtım malzemeleri kullanılacak bölgeye, kullanım amacına, ısı iletim katsayısına vb. Kullanılacak malzemeler çok çeşitlidir.


Isı yalıtımında kullanılan başlıca malzemeler aşağıda kısaca açıklanmaya çalışılmıştır. Isı yalıtım malzemeleri yapıların duvar, çatı ve döşemelerini oluşturan yapı elemanlarında ve tesisat sistemlerinin yalıtımında kullanılabilirler. Bu malzemeler ile birlikte pencerelerde kullanılan nitelikli doğramalar ve yalıtım camı üniteleri de etkin ısı yalıtımında büyük önem taşımaktadır.


Dış duvarlarda yapılacak ısı yalıtımı için malzeme seçimi ve seçilen malzemenin kalınlığı önemli iki faktördür. Seçilecek malzemenin bünyesine kesinlikle su almaması gerekmektedir. Yalıtım malzemeleri , bir binanın veya yapının temel ısı dengeleyicileridir. Isı, ses ve su yalıtımı amacıyla tercih edilen birbirinden farklı izolasyon materyalleri bulunur.


ISI Yalıtım Sistemi Mantolama, dışarıdaki ısıyı içeri sokmadan, bina içerisindeki ısıyı muhafaza etmek amacı ile bina kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Günümüzde ne çok tercih edilen ısı yalıtım sistemidir. Bunlardan biri mantolama yapılmasıdır. Mantolama yapılırken bina ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanır. Kaplama için genellikle strafor köpük kullanılır.


Bunun dışında ısı yalıtım sıvaları da yeni teknoloji olarak kullanılmaya başlamıştır. Binalarda ısı kaybının çok olduğu diğer yerler ise kapı ve pencerelerdir. Isı Yalıtım Malzemeleri modelleri, Isı Yalıtım Malzemeleri çeşitleri ve markalarını uygun fiyatları ile satın alın. Thermal Roof Çatı Isı Yalıtım Kaplaması 18.


Yangın Sınıfı: Ülkemizde binaların yangından korunması hakkında yönetmelik gereği bina cephelerinde kolay alevlenici malzemelerin kullanılması yasaklanmıştır. Yukarıda verilen ısı yalıtım levhalarından taşyünü hiç yanmaz Asınıflı, EPS ve XPS ısı yalıtım levhaları ise mantolama ile üzerleri sıvalı olarak zor alevlenici B sınıfına girmektedirler. Sistem, ısı izolasyonunda, ısıtma ve soğutma giderlerinden tasarruf sağlamaktadır.


Cepheden meskene su alma, rutubet ve yoğuşma gibi faktörleri kaldırarak 1etkili olan ve bina ömrü müddetince kesin çözüm sağlayan tek sistemdir. Bina duvarlarındaki ısı kayıplarını en aza indirmek için bina dış duvarlarının, dışarıdan ısı yalıtım özelliği olan malzemeler ile kaplanmasına “Binalarda Dıştan Isı Yalıtımı ” veya “Mantolama” denilmektedir. Lifli ısı yalıtım malzemeleri , organik ve inorganik liflerden imal edilen malzemelerdir. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur. Enerji kullanımının büyük bir alanı konutlardan kaynaklanırken, konutlarda sarfedilen enerjinin 76’ sı da ısınma hedefiyle harcanmaktadır.


Bina ısı yalıtımı programları ile enerji kullanımını azaltmak bütçeniz kadar doğanında yüzünü güldürür. Konfor ve rahatlık kazanan yuvalarınızda bakım ve onarım gibi harcamalara daha az ihtiyaç duyulur. Binaların çatılarından kaynaklanan ısı kayıplarını engellemek, insanların daha sağlıklı ve konforlu yaşam alanları oluşturmak adına çeşitli ısı yalıtım malzemeleri ile yapılan yalıtım işlemlerine çatı ısı yalıtımı denilmektedir. En iyi ısı yalıtım malzemeleri net bir şekilde seçebilmek amacıyla ısı yalıtım malzemelerinin özelliklerini iyi bilmek gerekmektedir.


Ancak tüm şartlar değerlendirildiğinde ısı iletim katsayısı ve kullanılacak malzemenin ergonomikliği doğrultusunda yalıtım. Mümkünse mantolama yapılarak ısı köprüleri engellenmelidir. Yalıtım ve yardımcı malzemeleri üretici firmanın belirttiği şartlarda ve miktarlarda kullanılmalıdır. Bina dış cephe yalıtımı dıştan (mantolama), duvar arası ve içten yapılabilmektedir.


Dış cephe mantolaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir. Binalarda enerji tasarrufunun temeli doğru detay, kaliteli ısı yalıtım malzmeleri ve doğru uygulamaya dayanır, Isı yalıtımı bir uzmanlık işidir, bu sebeple işi bilenler tarafından yapılmalıdır. Yalıtım sektörü içerisinde mantolama önemli bir yere sahiptir.


Mantolama’da dıştan yapılan bir yalıtım olup, ısı alış verişlerinde kaybın en aza indirgenmesi amaçlanmaktadır. Mantolama’da temel amaç kışın sıcaklığın korunması yazın ise soğuk havanın bina içerisinde muhafaza edilmesidir. Bina yalıtımı yapılırken malzemeler dikkatli seçilmelidir. Yapı hangi malzemeden yapılmış olursa olsun kolon ve kirişler dahil olmak üzere tüm cepheler, çatı ve taban mutlaka ısı yalıtım malzemeleri ile yalıtılmalı ve pencerelerde özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılmalıdır. Bu nedenle son yıllarda ısı enerjisi harcamalarını azaltmak amacıyla bina kabuğunda ısı yalıtım uygulamaları giderek artmaktadır.


Bina ısı yalıtım malzemeleri

Bunun için öncelikle ısı yalıtımında cam yünü, taş yünü, ısı yalıtım levhaları, köpük gibi daha birçok malzemenin kullandığını bilmek gerekir. Cam yünü var, Taş yünü var, Mantar levhalar var, Fenol köpüğü, Cam köpüğü, Odun talaşı levhalar. Kısacası bir sürü ısı yalıtımı , izolasyon malzemeleri , izolasyon malzemesi vardır. Siz kendinizi hiç yormayın. Anlaşacağınız firma size bunların hepsini ayet gibi okuyacaktır.


Böylece nakliye, montaj, sıva ve boya gibi inşaat işlerinden zarar görmüyor. Duvara montaj için gerekli olan aparatlar ise ambalajın içinde veriliyor. Mükemmel tasarımları ve yüksek üretim teknolojileriyle ısı yalıtımı malzemeleri , yüksek işletme basıncı gerektiren çok katlı binalarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar