28 Mart 2019 Perşembe

Internal ekolar

Mesane içerisinde ince internal ekolar (sistit ile uyumlu ?). Soru: Mesane lümeninde internal ekolar mevcuttur ne demek. Birde parantez içerisinde şu ibare var(İYE?) Sorunuzu Sorun Bu sayfayı paylaş.


Boynumda farkettigim sislikten dolayi doktora gittim elle muayeneden sonra boyun usg si istedi ultrasonda sag tiroid lobunda 38×27×mm boyutlu internal ekolar iceren kistik lezyon izlenmektedir. Memede internal ekolar içeren kitleler solid olabilecekleri gibi debris içeren. Gaz içeren abselerin tanısı ultraso- nografik olarak bazen çok zordur. Ultrasonografide basit kistler, keskin konturlu, tümüyle anekoik, ince duvarlı, internal eko veya septa içermeyen lezyonlardır (50).


Kültür sonucunda metisilin sensitif S. Birden fazla sayıda cilt ciltaltı yerleşimli, kalın cidarlı, internal ekolar ve septalar içeren apse ile uyumlu heterojen hipoekoik kistik lezyonlar saptadığımızda fronkülozis tanısını düşünmeliyiz. Eğer idrar kesenizde idrar yaptıktan. Resim 2: a- Aksiyel BT görünümü pelvis minörde anteriyorda mesaneyi komprese eden yoğun sıvı dansitesinde kitle, b- Sagital planda MPR BT görünümü pelvis minörde kistik kitle lezyonu (oklar).


Bol bol maydonoz yiyin ya da suyunu kaynatıp için derim. Azıcık sızısını hissetiğiniz anda bunu yapmanız direk iltihabı söktürüyor. Ama mutlaka pamuklu iç çamaşırı, dar olmayan pantolonlar giyerek, böğürtlen çayı, maydonoz. Pyojenik santral, amibik apseler periferal yerleşimlidir.


Subdiyafragmatik alana veya plevra boşluğuna açılabilirler. US ve BT tanıda önemlidir. US’de hipoekoik, BT’de hipodenstir. Gaz izlenebilir (anaerob apse için patognomonik).


BT’de geç evrede kapsül opaklaşması izlenir. Amniyon Sıvısı Ölçümü Amniyotik İndeks. Kist her iki yumurtalıkta birden varsa yada takiplerde büyüme görülüyorsa, kistin özelliklerinde değişiklikler saptanırsa ( internal ekolar , solid alanlar, papiller oluşumlar vb.) karın içinde sıvı oluşumu varsa veya ailede meme ve yumurtalık kanseri öyküsü varsa direkt ameliyat planlanmaktadır. Sonografik görünüm özellikle abse ile uyumluydu. Kitleyi daha detaylı incelemek için manyetik rezonans görüntüleme (MRG) uygulandı.


Safra kesesi ampiyeminde kese içerisinde internal ekolar saptanır. Kistlerin duvarında yarımay biçiminde kalsifikasyonlar izlenebilir. Meme kistleri kompresyonla şekil değişikliği gösterebilir. Kistlerde posterior akustik şiddetlenme izlenir.


Sistit, idrar yolları ve mesanenin bakteriler tarafından enfekte olması sonucu ortaya çıkar. Sistit, şiddetli ağrıya ve sık idrara çıkmaya neden olabilir. Hidronefrotik böbrek toplaıcı sistemi içinde düşük dansiteli internal ekolar tipiktir. Uygun antibiyotik tedavisi verilmeli, böbreğin drenajı (perkütan yada DJ stent) yapılmalı. Sepsiste sıvı, kolloid ve destek tedavisi verilmeli.


Böbrek fonksiyon kaybında nefrektomi yapılmalı. Eşlik eden üriner yada pelvik patoloji saptanmadı. Kist hidatik: Kist hidatiklerin 60‘ı karaciğerde yerleşir.


Hemorajik kistler ya da endometriomalar gibi içleri kan ile dolu kistlerin görünüşleri kan, lizis ve retraksiyon nedeniyle çeşitlilik göstermektedir. Bunlarda internal ekolar , duvarlarında nodüller, katı bileşenler, katı-sıvı düzeyleri görülebilir. SIVININ FAZLA OLMASI NELERE YOL AÇAR? Anne adayının karnı normalden hızlı büyür.


Bu da anne adayına rahatsızlık verir. Uterus normale göre daha fazla büyür ve mide ile diyaframa yapılan basıncın daha fazla olmasına neden olur. Kist açılarak içindeki berrak seröz sıvı boaltıldı ve splenektomi uygulandı. Nonhomojen kolleksiyonlar ( internal ekolar ) kanama ya da enfeksiyon göstergesi olabilir.


Psödokistler düzgün sınırlı (yuvarlak, oval) anekoik kolleksiyonlar olarak görülür. Apseler da düzensiz sınırlı, içinde ekojeniteler bazan hava içeren kolleksiyonlar olarak görülür. Sağ over lojunu dolduran içerisinde internal ekolar içeren hipoekojen ve içerisinde seviyelenme gösteren yağ-sıvı içerik nedeniyle yatayla açı oluşturacak şekilde seviyelenme gösteren ;yoğun, posteriorunda akustik gölge oluşturan yarım ay şeklinde hiperokojen alan bulunan ince düzgün duvarlı, mikst kitle lezyonu dikkati. Kanser antijen 1(CA 125) serum seviyeleri endo-metriozisli kad›nlarda s›kl›kla artar. Yaklaşık gündür devam eden şiddetli baş ağrısı, ateş, titreme şikayetleri ile acil polikliniğine başvuran yaşındaki kadın hastanın yapılan ultrasonografisinde dalak büyük olup, üst polde diaframın komşuluğunda 56´mm boyutunda, içinde internal ekolar bulunan, semisolid kitle lezyonu izlendi.


Yapılan sol uyluk manyetik rezonans (MR) incelemesinde ise lenfanjiyom ile uyumlu görünüm izlendi. Kist özellik bakımından değişme gösterdiğinde ( internal ekolar , papiller oluşumlar, solid alanlar gibi) Menopoz sonrası dönemde rastlanan yumurtalık kistleri, genelde ameliyat düşündürür ve beklenmeden alınarak patolojik tahlile gönderilir. Yoğun içerikli kist, kist vücutta farklı alanlarda oluşabilen içi sıvı dolu keseciklere verilen addır. Kist bazen hiç fark edilmeden seyredebilir.


Bazı durumlarda ise hastada şikayetlere yol açarak doktora başvurma nedeni olabilir. Resim 1: Skrotal abse içeren hemiskrotumun ultrason görüntüsü Hasta inguinal ve skrotal yaklaşımla opere edildi (Resim 2). Resim 2: Skrotal ve İnguinal Yaklaşımla Cerrahi Yaklaşım Patent procesus vaginalis için yüksek ligasyon uygulandı. USG de batında internal ekolar içeren serbest mayi bulunmuştu. Nazogastrik (NG) sonda takıldı.


Abstract Since the use of pediatric endoscopy, the diagnosis of pediatric peptic ulcer disease has recently been increasing.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar