27 Temmuz 2018 Cuma

Banyo tavanı küflenmesi

Tavan Küflenmesi Nasıl Önlenir? Ya da çamaşır suyunu küflü bölgeye püskürtürsünüz ve kuruduktan sonra bezle tavandaki küfü silebilirsiniz. Asma tavan profillerinin üzerine Ekstrüde Polistren yalıtım levhaları yerleştirilerek ısı yalıtımı sorununu çözebilirsiniz. Duş aldığımız zaman banyo da ki menfez havayı güzel çekmediği için buhar tavanda kalıyordu ve son 1-senedir küf oluşmaya başladı. Küf, rutubetli yerleri sever ve kendi haline bırakıldığında yavaş yavaş yayılır.


Bu sırada banyonun görünümünü bozar ve evdekilerin sağlığını da tehlikeye atar. Bunun duşunda banyodaki cam sürekli kapalı ise veya yok ise duş sorasında oluşan buharlar tavanın kararmasına neden olabilir. Ancak korkmayın eskisi gibi bu sorunların. Strafor tavan kaplama ürünü tavan nem rutubet yalıtımı sağlarmı, strafor köpük. Son bir kaç gündür odamın tavanı fena halde kararmaya ve hatta küflenmeye başladı.


Paylaş : Soru veya görüşünüzü bildirin. E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Bu konu hakkında bilgi toplarken çoğu makalede küf nasıl temizlenir, banyonun tavanı neden küflenir gibi yazılarla karşılaştım.


Bunun yerine araştırma yapılarak küfün neden oluştuğu bulunup bir daha olmaması için yapılacak çalışmalar anlatılırsa daha iyi olur. Yalnızca banyoda bir sorun varsa birkaç seçenek bulunmaktadır. Asma tavanı suya dayanıklı olanından tercih etmeye dikkat etmelisiniz. Yinele kesin çözüm olmayabilir. Küflenmenin banyoda ilk gözlemlendiği yer genellikle duş kabini veya küvet içidir.


Eğer bu bölgelerdeki küfe zamanında müdahale edilmezse, küf diğer yüzeylere de yayılır. Su yalıtım malzemesi gerekli hava akışını kısıtladığı için terleme ve küfe neden oluyor. Küfü çamaşır suyu ile silip kurumasını bekleyin.


Küf dirençli tavan boyası kullanın. Polisan Elegans tavan , Kale Kalia tavan v. Kendiliğinden azalmayan küf duvarları, mobilyaları ve kumaşları yiyip bitirebiliyor, ayrıca aile üyelerinde alerjilere ve çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Banyoyu düzenli havalandırın. Ahşap desenli ve taş desenli tavan panelleri uygun fiyatlar ile Koçtaş ve koctas. Islak çamaşırları banyoda uzun süre bekletmeyin veya kurumaya bırakmayın.


Tüm bu uygulamalar sonunda banyo tavanındaki küflenme sona erdi ise bir boyacıdan yardım alarak tavanın kara ve dökülmüş görüntüsünün önüne geçebilirsiniz. Muhtemelen odanızın tavanın bir yerlerden su alıyor, veya ev içi nemden etkileniyor. Güneşde görmeyince, havadaki nemin had safhada olduğu bu mevsimde tavan kararır ve küflenir. Odanın üzerinde banyo ya da tuvalet olmaması önemli, ancaak su bu nerden nereye yol bulacağı belli olmuyor. Taşınmak istediğiniz evde banyo veya mutfak ya da giysi dolabı gibi benzeri dolaplar var ise mutlaka iç kısımlarını kontrol edin.


Başka bir soru, neden asma tavan yaptırmışlar, bana kalırsa zaten önceden küflenme sorunu olduğu için bu yapılmış. Son olarak da banyo havalanıyor mu, eğer banyoda pencere yoksa sorun sizden çok banyonun yapısındadır. Yaşadığımız ortamlarda tavan ile ilgili genel çözülmesini istediğimiz sorunların en başında nem ve rutubet gelir. Hammaddesi EPS olan panelleri ıslak ortamlar olarak adlandırdığımız banyo ,mutfak ve tuvalet gibi. Duvarda küf nasıl önlenir ve temizlenir?


En pratik yöntemler ve püf noktaları için. Yağan yağmurlar yüzünden odamın tavanı küf ve rutubet oldu. Evlerimizin temiz olmasını isteriz her zaman bu yüzden temizlikler yapar bu temizliklere de adlar takarız, bahar, kış, yaz, ramazan ve bayram temizliği gibi. Genellikle su sızıntısından dolayı banyonun tavanında küflenme meydana gelir.


Su sızıntısı tespiti yaparak küflenmeye kesin çözüm bulmak mümkündür. Merhaba, evim dubleks çatı katı banyo tavanı benek benek küf yaptı. Ayrıca yine çatı katı odaları, pencere tarafları tavan bölümü küf yapıyor.


Spot ışığında enerji sağlayan ampuller tercih ederek elektrik faturasını düşürebilirsiniz. Evi kiraladığımda banyo tavanı kötü durumdaydı. Bir süre sonra ise tavan daha da kötü duruma geldi ve tavandan su akmaya başladı. Bu kuruma süresi yine otoritelerin belirttiğine göre dakika ile saat arasrı sürebiliyor.


Bu sürenin ardından duvarlarda ki derzler için suya batıracağınız bir sünger mükkemel bir temizlik aracı olacaktır. Mutfaktaki buhara karşı havayı dışarı çeken aspiratörler çok uygundur. Ayrıca banyo tavanının sararması veya küflenmesi aynı şekilde tuvalet tavanı da olabilir. Kira sözleşmemin bitmesine ay var ve ben evden çıkmak istiyorum ay sonra. Ev sahibini aradım çıkamazsın aylık parayı alırım dedi.


Ancak şöyle bir durum var evden çıkma sebebim evin çok rutubetli olması duvar köşelerinin küflenmesi. Antre duvarına su vurmuş olması. Durumu izah ettim benim yapacak birşeyim yok verdiğimde ev. Yemeklerin hızla yumuşaması ve küflenmesi nemden ve rutubetten kaynaklanmaktadır.


Püskürtmenin etkisi ile fayans aralarının temizlenmesi daha kolay olacaktır. Bir minik fırça – örneğin diş fırçası- kullanarak, temizliğinizi tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar