27 Haziran 2019 Perşembe

Ağaç kurdu ahşap

Ahşap kutular Yerli Ve İthal ağaç , kontraplak, mdf malzemeler kullanılarak elde edilir. Tahta kurtları değerli ahşap eşyalarınızı siz fark etmeden un ufak edebilir. Profesyonel ev ve iş yeri ilaçlama için Tekniktürk.


CLOU Su Bazlı Ahşap Kurt Dökücü, etkili, şeffaf, emici, iç ve dış mekan için kurtlanmış ahşap cephe, karkas, kolon, kiriş, döşeme, parke, tavan, mobilya vb. Mobilya, antika ve sanat eserlerinin ağaç kurtları istilasını doğru şekilde yok etmede kullanılır. Ağaç kurdu halk arasında farlı isimler ile bilinir.


Ağacı kemirerek iç kısımdan yüzeye doğru ortaya çıkan tahta kurtları delikler oluşturur. Yaygın tahta kurdu çoğunlukla ahşap eşyalara zarar vermekle birlikte döşeme ve döşeme altı boşluklarında, ahşap kaplamalarda ve evin diğer nemli bölümlerindeki ahşaplara da zarar verir. Ağaç Kurdutları güçlü ağız yapısı sayesinde evlerimizdeki dolaplardaki ahşap kısımları,koltuk takımlarını kemirerek içlerine girer ve bu bölgelerde yuva yaparlar ve beslenirler. Gözle görülmesi çok zor olan ağaç kurtları yaklaşık ila cmm boyundadır. Genellikle geceleri beslenmek için hareket eden ağaç kurtlarını kemirdikleri seslerden varlıklarını.


Ağaç köklerinde, evlerde ki her türlü ahşap eşya, ağaçtan oluşan depo, silo gibi büyük yapılarda, gemi güvertelerinde de bulunur. Zamanında önlem alınmazsa tahta kurdu bulaşmış bir gemi güvertesi delinmiş olur. Yani insan bedeni ile bir alakası yoktur. Genellikle evdeki ahşap ve tahta maddelere yerleşerek onları sürekli kemirerek pürüzsüz dokularına zarar vermektedir. Geceleri yattığınızda bir takım tıkırtılar duyuyor musunuz?


Cevabınız “evet” ise, muhtemelen bir ağaç kurdu sorunu yaşıyorsunuz. Bu canlılar hayatlarını ağaç , mobilya, tahta olan her şeyi yiyerek sürdürürler. Mobilya alırken dikkatli olmanızı, ahşap yüzeyleri kurt olup olmadığını anlamak için dikkatlice. Tüm süpürgeliklere, kapı ve pencere pervazlarına sürerek işe başlayabilirsiniz. Yorumlar ağaç kurdu ilacı, Ağaç Kurdu Temizleyici, ağaç kurdu ve mobilya böceği, ağaç kurdu yok edici, ağaç kurdu yok etme, ağaç kurdu -ex, Ahşap Koruyucular ağaç kurdu, ahşap kurdu yok etme, ahşap kurt , ahşap kurt dökücü, ahşap kurt sökücü, Ahşap Ön Hazırlık ve Tamir Ürünleri, holzwurm-ex, mobilya kurdu.


Ağaç kurdu ahşap

Ahşapların içinde yaşayan kurtlar gece Siz uyurken Kıtır kıt. Tahta, mobilya, ahşap olan her maddeyi kemirerek çürümesine ve dökülmesine neden olur. Tahta kurdu böceği, ağaç kurdu olarak da bilinen bir haşeredir. Ağaçların yeni filizlenmiş dallarını,bitkilerin taze aksanları ile yaprak ve meyveleri ile beslenirler.


Her türlü ağaç malzemeye zarar veren canlılardır. Vücut uzunluğu 5-mm olup silindirik. Yalnızca ağaçtan elde edilen nesneler değil, yeşil bitkilere de zarar verir. Salıncax Elma Kurdu Ahşap Örme Oyunu Ağaç. Aynı zamanda boyayabilirler.


Ağaç kurdu ahşap

Bırakın hayal etsinler, bırakın tasarlasınlar. Başında bir çift anteni bulunan ve ağız yapısı geniş olan bu haşere halk arasında ahşap kurdu , ağaç böceği veya ağaç kemiren gibi isimlerle de bilinir. Uzun yolların sevdalıları için tüm detaylarıyla tasarlanmış koleksiyonun en iyi üyesi. Ahşap ya da tahtanın en derin noktalarında tüneller açarak ilerleyen ağaç kurdu ilaçlama yapılmadığı sürece üremeye devam edecektir. Basit ilaçlar kullanılarak yok edilemeyen bu haşereler için profesyonel yardım almak şarttır.


Not: Bu makaleye tahta kurdu nasıl yok edilir, ağaç kurdu nasıl yok edilir, mobilyadaki kurt nasıl yok edilir, tahtanin curumemesi nasil onlenir,. Farklı isimlerle bilinirler, bu böcekler halk arasında ağaç kurdu , tahta kurdu , ahşap kurdu veya mobilya böceği olarak da adlandırılırlar. Adından da anlaşıldığı gibi tahta kurtlarının bütün işi tahta ve ahşaplardır. Kafiyenin dile dolanması, gün boyunca evinizin her yanına saklanan, geceleri de kanınızla ziyafet çeken, altı bacaklı ufak haşereler olan tahta kurularına karşı duyulan korkuyu azaltmamaktadır. Mobilyanızın nemli alanda bulunması, dış alanlar da suya maruz kalması, mobilya yapımında kullanılan ağacın muhafaza ortamı gibi birçok sebepten olabilir.


Kurtulmak için ise ağaç kurdu kurutma yağı kullanabilirsiniz. Cultural Gifts Store in Kemaliye, Erzincan. Ahşap döşemeler ve mobilyaların içinde tüneller kazarak ilerlediğinden, bu haşerelerden kurtulmak için mobilyaların atılması ya da ağaç kurdu ilaçlama yapılması zorunludur.


Tahta Kurdu veya Ahşap Kurdu , son derece naif yapıda olmasına rağmen, ahşabın içinde yaşıyor olması sebebiyle mücadelesi bilgi ve ilave gayret gerektiren haşerelerdendir. Ahşap kurdu , tahta böceği, ağaç böceği, mobilya böceği, ağaç kemiren, ağaç delen, mobilya kurdu bu isimlerden bazılarıdır. Evlerde parkelerde, mobilyalarda, ahşap eşyalarda görülen ağaç kurdu bu eşyalara oyuklar açarak zarar verir. En ekonomik fiyatlarla hizmet veren tahta kurdu ilaçlama firmaları arasından en başta gelmekteyiz. Genel olarak kanatlı bir beden yapısına sahip olan “ ağaç kurdu ” olarak da bilinen tahta kurdu , evlerde ahşap malzemeli mobilyalarda da görüldüğü için halk arasında mobilya kurdu ismiyle de anılmaktadır.


Mobilyaların içlerinde oyuklar açarak beslenen ve ilerleyen tahta kurdu geceleri ortalık sessiz olduğunda rahatça duyulabilir. Bu haşere türü evlerde yer alan ahşap kısımlarda yuva yaparlar. Parke içlerine, çatı katlarının aralarına yerleşirler. Benim elimde epey ahşap var, sanatçı ve tasarımcı olduğum için yeri geldiğinde fotoğraf çekiminde kullanıyorum, işimde kullanıyorum, takı yapıyorum.


Deniz kenarından topladığım ağaçlar var, sokaktan topladığım budanmış ağaçlar var kuruttuğum, ıhlamur kalıplarım var oyma ve baskı için kullandığım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar