15 Ağustos 2017 Salı

Su ve nem yalıtımı

DUVARLARDA SU VE NEM YALITIMI. Duvarlarda su yalıtımı , özellikle yağmur suyu ve sızıntılarının yüzeydeki yapı elemanının çürümesi veya çözülmesini engellemek amacıyla yapılır. Sandviç Duvarlarda Yalıtım. Nem ve Rutubete Karşı YalıtıZemin kat duvar ve kolonlarında - KÖSTER Crisin Concentrated - tıklayınız.


Su , çevremizde iki farklı davranış halinde bulunur. Bunlar dinamik ve statik hallerdir. Suyun bir yerden başka bir yere taşınımı sırasındaki hali dinamik haldir ve hidrofinamik denilen denilen hidroliğin bir alt bilim dalınca incelenir.


Binalar suya karşı yalıtılmadığında nem kaçınılmazdır. Daha da kötüsü rutubet sadece binaya zarar vermez, birçok hastalığa davetiye çıkarır. Su ve Nem Yalıtımında İzorex Uzmanlığı. Batımar Yapı her türlü nem rutubet ve su yalıtımı konusunda sizlere hizmet vermektedir. Yapıların ömürlerini ve dayanıklılığını etkileyen en önemli tehlikelerin başında su gelmektedir.


Su ve nem yalıtımı

Bunun önüne geçmenin en temel yolu ise yalıtım konusunda profesyonel olan ekiplerle çalışmaktır. Evinizin hem daha sağlıklı hem de daha güvenli olması için yalıtımı kaliteli ürünlerle yaptırmalı, düzenli olarak bakımını ve kontrolünü sürdürmelisiniz. Beyaz Polyester Keçe Sentetik elyafların iğneleme yöntemi ile mekanik olarak bağlanması sonucu oluşan, dayanıklı, esnek, kolay uygulanabilir nonwoven yapıdır.


Banyolarımızın tavanlarında oluşan nem ve boya dökülmeleri de üst katta bulunan ıslak hacimlerin su yalıtımının yapılmamış ya da yanlış yapılmış olmasından kaynaklanmaktadır. UV direnci olan son derece dayanıklı bir yalıtım kaplamasıdır. Bu sayede yüzeyin sertliği ve ömrü, neme ve kimyasal maddelere karşı dayanıklılığı artmakta, UV ışınlarına karşı korunmakta, karbondioksit ve oksijen geçirgenliği azalmaktadır.


Bodrum katların dıştan yalıtımının yapılamadığı durumlarda iç taraftan yani negatif taraftan su yalıtımı yapılabilmektedir. Su yalıtımı , binalarda ilk olarak temellerde uygulanmalıdır. Negatif taraftan su yalıtımı uygulamaları akan suya karşı dahi yapılabilmekte ve binayı negatif su yalıtımı zararlı etkilerine karşı korumaktadır. Nem Bariyeri ve Buhar Kesicileri: Günümzde binaların kullanım amacına göre değişik tiplerde ve farklı tasarlanmış çatılar bulunmaktadır.


Bu çatıların koruma güvenlik ve enerji tasarrufu için ideal olan çözüm BARRİERE su geçirmez nefes olan örtüleridir. Keskin bir koku, alev ve koyu duman çıkararak yanan, karbon ve bitüm emülsiyonu bakımından çok zengin doğal yakıt maddelerinin genel adı, yer sakızı. Yol kaplamasında, kâğıt ve çatıların su geçirmez duruma getirilmesinde, kömür tozundan briket yapımında vb. Malzeme ve bazı temel kavramlar. Temellerde su ve Nem yalıtımı.


Epoksi ile ilgili tüm bilgiler ayrıca epoksi zemin kaplama ve izolasyon çözümleri, epoksi boya ve yapıştırıcı üretimi yapan işyeri web sitesidir. Duvarda nem ve küf oluşumunu engeller. Geç tutuşurluk ve yanmazlık özelliği vardır. Genellikle temelde su - nem yalıtımı yapılması kararı, bodrum ve zemin katta yer alan mekanın kullanım amacına göre verilir. Kat duvarları içten yalıtımı , asansör boşlukları, havuz dış duvarları, tüneller, temeller ve negatif su yalıtım duvarları en sık uygulama alanlarıdır.


Yalıtım tekniği, betonarme perde duvarlara kristal malzemeler ile suyun geldiği yönün tersi yönden yalıtım yapılması olarak özetlenebilir. Duvar ve tavanlarda nem ve küf oluşumunu engeller. Ayrıca su ve ses yalıtım özelliğine sahiptir, Kir tutmaz,kolay temizlenir. Kapilerin Su Yükselmesi ile Oluşan Nem ve Rutubet Yalıtımı. Boru Biçimindeki Kaplamasız (Çıplak) Mineral Yünlerle Yapılan Uygulamalar.


Borulara Ses Yutucu Kılıf Geçirilmesi. BOYADA OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER VE BOZULMALAR. Buz Pateni ve Tekerlikli Paten Pistleri.


Aşağıdaki inşaat uygulamaları bodrum girmesini sıvı su ve buhar şeklinde aşırı su önleyecektir. Kış aylarında ve yağmur mevsiminde artacak problem, yüzeylerdeki boya ve diğer kaplamaların kabarmasına sebep olmakla birlikte, özellikle sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurur. Bu durum, bodrum duvar ve zeminlerinde negatif basınca dayanıklı su yalıtım harçları uygulaması ile önlenmelidir.


Nem duvarları ıslatarak ısınma giderlerinin artmasına da yol açar. Binalara su ve nem en çok çatı ve bodrumdan, daha sonra da dış cepheden girer. Bu nedenle teras ve bodrumlarda su yalıtımı yapmak, dış cephemizi de yağmur sularına karşı korumak gereklidir. Ayrıca soğuk bölgelerde, binanın iç sıcaklığı ile zemin sıcaklığı arasındaki farkın büyük olması durumunda, zemin üzerine oturan döşemelerde ısı yalıtımı yapılması gerekir. Binaların yaşam konforunu artıran, uzun yıllar korunmasına olanak sağlayan diğer yalıtım türleri de “ Su Yalıtımı ” ve.


Beton yapıların donma-çözülme etkisi ve buz çözücü tuzların korozif etkisine karşı koruyucu olarak. Nem ve rutubet yalıtımı hizmetleri sağlayan firmalar için tıklayın! Firmamız dış cephe siding uygulama ve satış , ısı su yalıtımı , çatı yapımı , iç dekorasyon, boya sıva ve lambiri uygulamaları yapmaktayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar