29 Ağustos 2017 Salı

Mantolama zorunluluğu

Mantolama zorunluluğu

Peki mantolama yaptırma zorunluluğu var mı? Mantolomanın birçok yararı bulunuyor. Enerji kimlik belgesinin yanı sıra, eski binalar için mantolama zorunluluğu olup olmadığı da merak edilen konular arasında yer alıyor.


Bu belge için mantolama zorunluluğu bulunuyor mu? Eski binalarda mantolama zorunluluğu var mı? Dış cephe yalıtım uygulaması olarakta ifade edilen mantolama , bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Yapılarda enerji tasarufunu sağlayan mantolama , bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Sondakika haberleri ve en çok okunan haberleri her sabah e-postanızdan takip etmek için Habertürk bültene üye olun.


Bu Kanuna göre metrekare ve üzeri olan inşaat çapına sahip binalarda Enerji Kimliği Belgesi’nin çıkartılması kanunen zorunlu olarak tutulmuştur. Bu kanun ısı yalıtımı ve tasarrufunun sağlanabilmesi için çıkartılmıştır. Evet, çıkarılan yeni yönetmelik ile beraber eski binalara da yalıtım zorunluluğu getirildi. Başta internet medyasında olmak üzere, mantolamanın zorunlu olduğuna ilişkin yaygın bir görüş hakim kamuoyunda.


Mantolama zorunluluğu

Başkentimiz Ankara da bu konuda başı çekiyor. Kaldıki mantolama yaptıran herkes,neden daha önce yaptırmadığını sorguluyor,zira zorunluluğun ötesinde,gözle görülür bir ekonomik. Sektörel haberleri açık kaynaklardan takip edenlerin büyük bir kısmının kafa karışıklığı yaşamasına sebep olan mantolama zorunluluğunun kalktığına dair ifadeler son zamanlarda ciddi bir merak konusu haline geldi. Isı Yalıtımı Zorunluluğu. Yüzeyde eski boya-sıva veya mantolama uygulaması var ise yüzeyden temizlenmeli ve yüzey sağlam, temiz ve düz bir zemin olarak uygulama için hazırlanmalıdır.


Binalarda mantolama zorunluluğu. Detaylı bilgi için tıklayın. Yeni binalarda durum böyle. Fakat eski binalarda aynı şekilde devlet yaptırıma yöneldi. Hem de ülkemizin enerji kaynakları bakımından yeteri kadar varlıklı olmaması nedeniyle maliyetler ilaveten daha yüksek olmaktadır.


Tüm bu olumsuzluklar nedeniyle austrotherm eps isı yalıtım levhası ile yalıtım yapmamız kaçınılmaz bir zorunluluk şeklinde gözükmektedir. Yıllık ödediğiniz enerji sarfiyatları için giderlerinizin yüzde oranında azalmasını sağlayan mantolama sistemleri, birçok kişi için önemli bir enerji tasarrufu adımıdır. Boru Biçimindeki Kaplamasız (Çıplak) Mineral Yünlerle Yapılan Uygulamalar. Borulara Ses Yutucu Kılıf Geçirilmesi.


EPS ve XPS ısı yalıtım levhaları ise mantolama ile üzerleri sıvalı olarak zor alevlenici B sınıfına girmektedirler. Yangın yönetmeliğine uygun. BİNALARDA Enerji Performansı Yönetmeliği’nin (BEP) tam anlamıyla uygulanması halinde Türkiye’de enerji tüketiminin en az yüzde azalacağı bildiriliyor. Mevcut binalarda mantolama yaptırma zorunluluğu ile Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu birbirine karıştırılıyor. ENERJİ KİMLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların alım satımı yapılamayacak.


Mantolama zorunluluğu

EKB binaların enerji verimlilik seviyelerini ölçerek, binaların satış değerini ve tercih edilirliğini etkileyecektir. Danışmanlık için bizi arayın,en. Buna göre yeni yapıların hepsinde ısı yalıtımı yapmak zorunlu hale geldi. Herhangi bir teşvikten yararlanılabilir mi? Dış cephe giydirme uygulaması her şeyden önce ısınma maliyetlerini ciddi bir oranda düşürür.


Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda başta mantolama olmak üzere cephe giydirme hizmetlerinde yasal bir zorunluluk ve standart getirilmiştir. Peki, yapılacak olan binalarda mantolama zorunluluğu var mı? Var olan binalarda mantolama yaptırma zorunluluğu ile Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu biri birine karıştırılıyor. Yapılara mantolama ya da dış cephe kaplama zorunluluğu yapılmak istendiğinde mantolama fiyat Aralıklarına göz atmanın yanı sıra konunun uzmanı kişilerce de yapılmasına ilgi edilmesi gerekmektedir.


Piyasadaki ve halk arasındaki deyimiyle mantolama gerçekte ısı yalıtımının karşılığı olarak kullanılmaktadır. Yasalarımızda mantolama diye bir deyiş bulunma. Yapılarda ısı yalıtımına en ideal işlemler olarak yapımı mecburi mantolama uygulanır. Konut yönetimlerinin aldığı ısı yalıtım kararlarının oldukça büyük bir miktarının hukuki açıdan hatalı olduğu ve ileride oluşması muhtemel bir anlaşmazlık durumunda yasal yönden zor durumda kalınmaya sebep olacak eksikliklere sahip olduğu gözlemlenmiştir. Zira mantolama işlemi sonrasında gerek görünüm gerekse ısı ve ses yalıtımı açısından önemi yadsınamaz bir fayda elde edilmektedir.


Uygulamaya başlamadan önce yüzey toz ve yağ gibi yapışmayı önleyici maddelerden arındırılmalı, gerekli. Kentsel Dönüşüm Süreci kapsamında yeni yapılan tüm binalar, bu yönetmelik uyarınca ısı yalıtımlı olarak inşa edilmek zorunda. Kamuoyundaki yaygın kanaatin aksine, Enerji Kimlik Belgesi için yalıtım ya da mantolama zorunluluğu bulunmuyor. YALITIM VE MANTOLAMA ZORUNLULUĞU YOK. BU maddeyi ne analiz etmişler, ne analiz ettirmişler, ne sonuçlarını araştırmış, ne de ilgilenmişler.


Ama yeni binalara zorunluluk getirmezler mi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar