18 Ağustos 2015 Salı

Cila yapımı

Cila yapımı

Pasta cila nasıl yapılır. Elle, matkapla ve pasta cila makinasıyla uygulama yaptık. Karşılaştırmalı sonuçları gördük. Ahşap mobilyalarınızı parlatmanın kolay bir yolu var!


Saçlarınız koyu renk ise sarı cila yapamazsınız. Saç renginizin tonuna en uygun rengi seçerek homojen bir renk karışımı elde edebilirsiniz. Ayakkabı cilası , ayakkabıları parlatmanın yanı sıra, deriyi yumuşatmaya da yardımcı olur. Ev Yapımı Ayakkabı Cilası Tarifleri 0. Cila, ayrıca deri üzerinde su geçirmez bir tabaka oluşturur ve derinin aşınmasını.


Bu aşamada kriteriniz cilanın içeriğinde polimer, solvent ve zararlı gıda boyası olup olmadığıdır. LGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR. Kısa saç modelleri hangi yüz şekline yakışır.


Saç cilası kullanılmasının amacı saçın canlı ve parlak görünmesini sağlamak, saçtaki renk farklılıklarını gidermek ve saç rengine doğal bir görünüm kazandırmaktır. Koyu renk saçlara koyu renk bir cila, açık renk saçlara da açık renk bir cila yapılmadı gerekir. Mesela sarı röfleli olan bir saça açık kül sarısı yahut platin rengi bir renk saç cilası uygundur. Saçın uzunluğunu baz alarak suyla karıştırın.


Sonra parke zeminini sıfır hatasız şekilde cila yapmaya uygun hale getirmek için zımpara işlemi uygulanır. Parkelerinizin rengini değiştirmek isterseniz cila işleminden önce istediğiniz renkte boyatabilirsiniz. Tek kat cila yapıldıktan sonra tekrar zımpara yapılır ve ikinci kat cila atılır. Evet, sevgili ipuçlarım okuyucuları bu makalemizde biraz değişik bir konudan bahsedeceğiz. Bu yazımızda evde kendi imkânlarımız ile ahşap, deri, bakır, bronz hatta ve hatta demir yüzeyleri pırıl pırıl parlatmamızı sağlayacak olan evde balmumundan cila yapımı konusundan bahsedeceğiz.


Hazırlanışı 800cc ispirto içine veya 1gr. Toz veya pul gomalak koyunuz. Ve golak eriyene kadar bekleyiniz. Artık cila uygulamasına geçebiliriz.


Cila az önce yapmış olduğumuz pasta ve hare gidericinin lekelerini tamamen ortadan kaldırmak ve bir kat daha parlak görünmesini sağlamak için yapılır. Bu işlem için ise en etkili yöntem pamukla uygulamaktır. Cilamızı pamuk yardımıyla aracımızın her yerine güzelce yedirerek uyguluyoruz.


Saç cilası yapımı ve saç cilası hakkında bilmek istediğiniz her şey yazımızda sizleri bekliyor, saç cilası yaparken nelere dikkat edilmeli, saç cilası oksidan krem miktarı ve evde saç cilası yapımı. Bu cilayı yalnız deri ayakkabılarda kullanın. Süet, nubuk gibi malzemelerde yağ izi kalabileceğini unutmayın. Ev yapımı ayakkabı cilası bana göre değil,” diyorsanız: Ayakkabılarınızı açık havada veya en azından iyi havalanan bir mekânda cilalayın. Arabayı parça parça cilalayın.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize erişerek çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Fakat cila yapmak için küçük bir ipucu isterseniz o zaman cilayı alın ve temiz olan toz bezine sıkın sakın cilayı doğrudan mobilyanın üzerine püskürtmeyin. Sıcak olan toz bezi kullanırsanız cilanın mobilyanızın üzerine daha iyi ve daha eşit bir şekilde yayılmasını sağlarsınız.


Cila yapımı

Cila ahşap lifleri yönünde sürülmelidir ancak uzun mobilyalarda genellikle aşağı-yukarı yönde sürülür. Cila sürme işlemi elden geldiğince hızlı yapılır. Bu nedenle, çok cila sıvısı hazır bulundurulmalıdır. Mobilyaların kesim kısımları cilayı daha çok emdiği için daha koyu olur.


Kayınpederin arabasına yaptırayım pasta cila dedim, (Ankarada şaşmazdaki opel servisinde) 225ytl istediler, de indirim dahil bu fiyata. En iyisi sen iyi bir ustaya yaptır, hiç uğraşma. Geçen hafta içeriği zeytinyağı ve limondan ibaret son derece basit bir ev yapımı ayakkabı cilası tarifi vermiştik. Bayram öncesi ayakkabılar parlamalı! Bu hafta da ayakkabı cilası konusuna devam edelim dedik.


Yalnız bu seferkini evde yapmaya bile gerek yok. Zira kendisi ağaçta yetişiyor. Stoğa gelince haber ver butonunu kullanabilir ya da size en yakın IKEA mağazasından satın alabilirsiniz. Kılıf Yapımı ve deri cila konusunda yardım. Bilgi verecekler için şimdiden teşekkür ederim.


Kayıtlı Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar