19 Haziran 2015 Cuma

Dış cephe mantolama mecburimi

Genelde mantolama uygulaması ile karıştırılan kaplama uygulaması, dış cephe yalıtımından tamamen farklı bir uygulama olup, dekorasyon amacı taşıyor. Mantolama ile aynı görevi görmüyor. Peki, mantolama mecburi mi ? Daire sahiplerinin yarısından fazlası mantolama yapılmasını istemiyorken yöneticimiz yapılması mecburi deyip baskı yapıyor.


Yeni binalarda şart olduğunu biliyorum ama bizimki gibi eski binalarda da mecburimi ? Bu konuda bana yöneticiye sunabileceğim bir açıklama. Binadaki ısı içeride tutmak ve ısı kazancı sağlamak için uygulanır. Bu nedenle alkali dayanımlı file ile kat ince sıva uygulaması yapılır. Dış cephe kaplamaları nasıl yapılır?


Yapılması Zorunlu Mudur ? Bina mantolama , binalardaki ısıyı korumak için yapılan bir ısı yalıtım işlemidir. Bina yönetimlerinin mantolama sonrası kat malikleriyle beraber ortak karar alarak ilerleyen dönemlerde de dış cephe ısı yalıtım sistemlerine özel yönetim tedbirleri alınması herkesin ortak çıkarına olacaktır. Mineral esaslı ısı yalıtım levhasıdır. PE film kullanılarak paketlenir ve paletlere dizilir. Isı yalıtımı ile birlikte yangın ve ses yalıtım özelliği de vardır.


En çok tercih edilen yöntem ise, yapının fiziksel şartlarına uygulanmasındaki kolaylık yönüyle dış cephe mantolama işlemidir. Size sağlıklı ve rahat bir yaşam sağlar. Hafif malzemedir, binanıza yük yapmaz.


Ankara dış cephe ısı yalıtimi bina dış cephe yenilemesi ve mantolama işleri tarafımızdan itina ile yapılır. Binaların enerji verimliliğini ve ısıl konforunu artırmak için weber, dış cephe ısı yalıtım ( mantolama ) sistemlerini sunmaktadır. Enerji giderlerinin ülkemizde her geçen gün daha da arttığı günümüzde, enerji ihtiyacının 75’lik bölümü ithal edilmektedir. Hatta bu çeşitliliği, bina inşaat malzemelerinin çeşitliliği kadar geniş olarak düşünebiliriz.


Yalıtım sektörü içerisinde mantolama önemli bir yere sahiptir. Konforlu ve sıcak yuvalar için artık ısı izolasyonu şart. Binanıza ısı izolasyonu yani mantolama yaptırarak doğalgaz faturanızı yarı yarıya indirebilirsiniz. Pasif eve dönüştürülecek olan binanın mevcut 5cm kalınlığında olan dış cephe ısı yalıtımı uygulaması tamamen söküldü. Her türlü binanın iç mekan ve dış cephe kaplamasında kullanılan Betopan dış cephe kaplama levhaları, Betopan tarafından önerilen kurallara uyulması durumunda cepheyi uzun yıllar korurken yapının cephe mimarisinde değişikliklere olanak sağlamaktadır.


En iyi sonuç için en iyi ve kaliteli malzeme kulanımından geçer. Cüneyt Alan Şubat dış cephe boyama, dış cephe dekor fiyatlar. Binalarda ısı yalıtımı için, içten, dıştan ve sandviç duvar olma üzere üç farklı yöntem uygulanır. Aşağıda dış cephe mantolama teklif örneği verilmiştir.


Unutmayın aşağıda yer alan dış cephe mantolama teklif örneği sadece bilgi amaçlı sizlerle paylaşılıyor. Izobozz dübelsiz yalıtım keçesidir. Co bünyesindeki firma profillerinin yanı sıra yapı malzeme firmalarıyla anlaşmadan önce bu firmaları farklı kaynaklardan da araştırmanız önerilir. Biri, akan trafikte köpeğin karşıdan karşıya geçmesini sağlıyor. Binalara sonradan yapılabilecek dış cephe kaplamalarının en popülerleri, hızlı uygulanabilirlik ve ekonomik sebeplerden dolayı dış cephe mantolama uygulaması ve siding dış cephe kaplamalarıdır.


Her iki dış cephe kaplama sistemi de hem ısı hem de su yalıtımı sağlar, uzun yıllar dayanıklılıklarını korurlar ve estetik. Bizce dış cephe kaplama çeşitleri arasında en iyisi olduğunu düşündüğümüz prekast dış cephe kaplama yöntemi, ısı yalıtımlı prekast cephe panel sistemi ile üretidiğinden, kendinden izolasyonlu olarak üretildiğinden, yapılarda ayrıca mantolama için ek bir bütçe ayrılmasına gerek bırakmaz. Estetik ve fonksiyonel açıdan en iyi çözümlerle farklı tasarımlar oluşturarak, kaliteden ödün vermeden müşteri beklentilerinin üstüne çıkmak,müşterilerimizin koşulsuz memnuniyetini sağlamak ve çalışanlarımızın tatmin ve memnuniyetini. MANTOLAMA MALZEMELERI -DEKORATIF MANTOLAMA PANELLERI DUVAR MANTOLAMA SOVELI MANTOLAMA kale mantolama weber mantolama weber mantolama fiyatları dış cephe mantolama izocam mantolama filli boya dış cephe mantolama malzemeleri taşyünü mantolama fiyatları ankara dış cephe mantolama malzemelerinden en iyisi hangisidir dış cephe mantolama. Thermal 1sadece bir Dış Cephe Boyası değildir.


Isı Yansıtma Özellikli Dış Cephe Boyası’dır. Taşeron, Halide Edip Adıvar ve Feriköy ilköğretim okullarına ait yukarıda detaylandırılmış dış cephe mantolama işlerini, Kasımda işverene, sözleşme koşullarına uygun olarak teslim edecektir. Isı Yalıtım Malzemeleri için harcanan bedeller, geri dönüşü en hızlı Yatırımdır.


Yüzeyde çatlak veya pürüz varsa bunlar giderilir. Bina yüzeyine manto edilmiş klima üniteleri, çanak antenler gibi sökülmesi mümkün olan aletler sökülür. Bunun sebebi ise, uygulanmasının az maliyetli olması ve hemen heryerde kullanıldığı için en iyi bilinen yöntem olmasıdır.


Bu Kanuna göre metrekare ve üzeri olan inşaat çapına sahip binalarda Enerji Kimliği Belgesi’nin çıkartılması kanunen zorunlu olarak tutulmuştur. Bu kanun ısı yalıtımı ve tasarrufunun sağlanabilmesi için çıkartılmıştır. Cephe Kaplama Sistemleri Fiyatları, kullanılacak malzemeye, bina özelliklerine ve yapılacak uygulamaya göre değişmektedir. DIŞ CEPHE BİNA MANTOLAMA.


Varsa gizli ve açık derelerin mantolama ile ilişkisi ve hataları kontrol edilmelidir. Poliüretan köpükle yalıtılmalı, üstleri sıvanmalı, bu sıva gerekirse sıcak hava tabancası ile kurutulmalı sonra dış cephe boyası rötuşu yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar