24 Aralık 2014 Çarşamba

Evde mobilya kaplama

Siz de yukarıda anlattığımız adımlardan ilham alarak kendi evde koltuk kaplama serüveninize girişebilirsiniz. Eğer isterseniz benzer şekilde evde çekyat kaplama da yapabilirsiniz. Hepsi sizin hayal gücünüze ve yaratıcılığınıza kalmış.


Evde koltuk kaplama , birçok kadının özendiği fakat cesaret edemediği bir şey. Koltuklarından sıkılan, ya da bir zamanlar beğenerek aldıkları koltuklarının eskidiğini düşünenler ilk olarak kaplamacılara danışıyorlar. Evde Kendin Koltuk Kaplamak Yeni Gelin Yeni Hayat.


Havali Zimba Ile Koltuk Kaplama. Siteler Koltuk Doseme Yenileme Tamiri - Kanepe Koltuk Doseme Modelleri. Evde nasıl koltuk döşenirmiş adım adım anlattık. Fiyat bize çok yüksek geldiğinden koltuklarımızı kendimiz kaplamaya karar verdik.


Madem memnun kaldık, paylaşalım herkes öğrensin dedik. Folo kaplama malzemelerine hızlıca göz atın. Ev ve yaşamdan mobilyaya , elektrikli ev aletlerinden ev tekstiline, aydınlatmadan mutfak ürünlerine ve ev dekorasyondan yapı markete kadar farklı ihtiyaç ve zevklere hitap eden ürünler Evidea’da!


Evde mobilya boyamak elbette beraberinde bazı zorlukları getirecektir ancak günümüz boya teknolojisinin müthiş gelişimi sayesinde, korkulacak fazla bir şey olmadığını söyleyebiliriz. Planlı olup gerekli tüm malzemeleri tedarik ettiğiniz sürece, işiniz gayet eziyetsiz olacaktır. Mobilya kaplama olduğundan, sadece üstündeki parlak yüzeyi hafif törpülensin diye resimde görüldüğü gibi her yeri zımparaladım. Son zamanlarda gerek evimi ziyaret eden arkadaşlarımın gerek instagram alemindeki güzel arkadaşlarımın mobilya boyama konusunda sıkça sordukları soruları göz önünde bulundurarak herkese yardımcı olacak bir yazı yazmak istedim.


Bu arada mobilyalarım kaplama. Boyadığım mobilyaları yaklaşık aydır, iki çocukla. Ben evde dolabı boyadıgımda neredeyse pürüzsüz oldu bu sayede. Kısacası eğer yaparsanız şimdiden kolay gelsin, fotoğraflarını blogunuzda.


Hani şu zımparalanması pek mümkün olmayan üzerinde kaplama malzemesi bulunan mobilyalarda. Bunun yanında daha önce boyanmış cilalanmış her türlü mobilyada kullanabilirsiniz. Bu boyanın sonucunda zemin hafif pütürlüdür. Ama bunu en aza indirgemek için bazı sırlar yok değil. Ne yazık ki koltuğun sökülmemiş halinin bir fotoğrafını koyamıyoruz.


Elimizdeki koltuk aşk koltuğu denilen geniş oturma yerli bir koltuk. Vengeyi kapatır mı sence? Zımparalama işlemi, cilalı, parlak yüzeyli, öncesinde yağlı boya ile boyanmış ve kaplama bir mobilya ise yapılır. Zımpara yapmanın amacı, daha kolay astar yapmak ve boyanın tutması içindir.


Yeni aldığımız evde kapı ve mutfak dolapları yıllık ama sağlam duruyorlar ,bunları boyamak istiyorum ,sizden fikrinizi sormak istedim. Kaplama mobilyalara uygulanabiliyor mu bu boya? Kapılar ahşap koruyucu ile boyanıp verniklenmiş benim anladığım. Kapı kasaları ahşap değil ,demir-çelik türü birşey.


Suntalam kaplama bu mobilya üzerinden kalkmaya başladı. Koltuk kaplama için zımba makinesi gerekliydi onuda mahalledeki hırdavatçıdan aldım. Kumaş kaplı mobilyanın kenarındaki şeridin üzerine ara verilmeden çakılan süslü çivi. Evde mobilya boyama, eski mobilyaları tekrar yeni hale getirmek ev sahiplerinin sıkıntı çektiği, kaygılandığı konulardan biridir.


Odası Dekorasyon Fikirleri-Harika Uzman Önerisi. Evde , ofiste ve özel alanlarda sabit mobilyalar nelerdir, ne demektir? Her ev için mobilya seçimleri belli başlı seçenekler arasından yapılmaktadır. Mobilya , mutfak dolapları, duvarlar hatta beyaz eşyalarını bile kaplayan pek çok dekorasyon tutkunu hanım var. Trendleri takip eden ve ev dekorasyonu için fazla para harcamak istemeyenlerin tercihi artık Folyo kaplama işte öncesi ve sonrası ile folyo kaplama örnekleri.


Evde mobilya kaplama

Son olarak altın kaplama mobilya takımı alan Kerimcan, bu mobilyalara 2bin TL ödedi. Mobilya boyamada ilk deneyimimi fotoğraflarla anlatmaya çalıştım. Eski mobilyalarınızı yenilemek için şu videomu da izleyebilirsiniz.


C2W Daha fazla ayrıntı için. Bir sonraki görselde Koltuğu Sünger Kaplamak adlı içeriği görebilirsiniz. Boya Badana Ustası Fiyatlarını Belirleyen Etmenler Nelerdir? Poliüretan kaplama Top kere şimdi sararmasına neden olur.


Evde mobilya kaplama

Bu poliüretan ile zayıflamış önerilir. Evde ahşap boyama yapımının kolaylığını ve muhteşem püf noktalar ile ahşap boyama sanatı yapmanın tüm inceliklerini öğreneceksiniz. Bu sıralar yine evde ufak tefek mobilyalar boyamaya başladım. Bu kez uzun süredir kullananlardan çok iyi yorumlar duyduğum Polisan Xboyasını denemek istedim.


Daha önceki mobilya boyama deneyimlerimi burada yazmıştım. Normalde bir mobilyayı boyayacağınız zaman, önce çok sıkı bir zımpara işlemi yapmalısınız, bu işlem sizi hayatınızdan bezdirse de, yeni boyanın yüzeyi tutması, yada yüzeye yapışması için mutlaka gerekli. Fakat mobilya parçalarını kuruturken direk olarak güneş almayan bir yeri tercih edin. Daha sonra silikon bir balmumu ile cilalama işlemini uygulayın.


Ham ahşap mobilyalarınızın üzerindeki parlak olan selüloz kaplama selüloz tineri ile eğer istenirse çıkartılabilir. Bayram temizliği veya ilkbahar hazırlıklarında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar