30 Temmuz 2015 Perşembe

Taşyünü mantolama

Büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlayan taş yünü mantolama uygulamaları yangına olan direnci ile kullanılan yapıları yangına karşı güçlü kılmaktadır. Mineral esaslı ısı yalıtım levhasıdır. Isı yalıtımı ile birlikte yangın ve ses yalıtım özelliği de vardır. Bazalt siyah renkli ve çok sert bir kayaçtır bu nedenle yapı taşı olarak da kullanılabilmektedir. Yapıların dış cephelerinde sıvalı mantolama sistemlerinde uygulanmak amacıyla yüksek yoğunlukta üretilmiş taşyünü levhadır.


Isı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği maksadıyla dış cephelerde sıva altında kullanılır. Düzgün yüzeylerde levhalar çimento bazlı yapıştırma harcı kullanılarak yapıştırılır. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Ancak yapılan mantolamanın uzun ömürlü ve kaliteli olabilmesi için uygulamada kullanılan malzemelerin tamamının kaliteli olması ve birbiriyle uyumlu olması gerekmektedir.


Sıvalı dış cephe sistemleri için üretilen kaplamasız yüksek yoğunluklu taş yünü levhadır. Binaların dış cephelerinde ısı ve ses yalıtımı, yangın dayanımı maksadı ile kullanılır. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizi arayacak ve keşif randevu işleminizi gerçekleştirecektir. Memnun Kalacaksınız Isı izolasyonu konusunda karar vermekte zorlanıyorsanız, bu videoyu mutlaka izlemelisiniz. MANTOLAMA NERELERE YAPILIR.


Taşyünü mantolama

Dış cephe mantolama dediğimizde en iyi mantolama ve en kaliteli mantolama taşyünü mantolamadır. Kaya yünü ile yapılan mantolama , ince sıva sistemli uygulamalar içerisinde en üst kalite seviyesini belirler. Ardından kullanılacak malzemeler özel ipler ve terazi yardımıyla bu cepheye yerleştirilir.


Kullanılacak olan yalıtım malzemesinin arkasına mala ile özel yapıştırıcı sürülür. Enerji, madde üstünde hareket eder. EGGER OSB ürünlerin Türkiye distribütörlüğü alındı.


RAVATHERM piyasaya sunuldu. RAVACOAT markası ile poliüre satışına başlandı. Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması ye varan ısı tasarrufu sağlanabilir. Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır.


Mantolama Sistemleri - Dekoratif Cephe Elemanları. En çok tercih edilen yöntem ise, yapının fiziksel şartlarına uygulanmasındaki kolaylık yönüyle dış cephe mantolama işlemidir. Taşyünü yalıtım en ideal ve en pahalı uygulamadır.


Blok boyunca küçük ve büyük gözeneklerdeki değişim, köklerin her zaman yeterli hava ve su ile beslenmesini sağlar. Bunlardan biri olarak kısaca XPS adlandırılan Ekstrude Polistiren Isı Yalıtım Levhaları diğeri ise EPS olarak bilinen genleştirilmiş polistiren sert köpükden elde edilen Expanded Polistiren Levhalardır. EFT Yapı Endüstri, dünyanın en büyük taşyünü üreticilerinden ROCKWOOL bayisidir. Kendi hinterlandında satış ve tanıtım yapması yanı sıra tüm yurtta büyük metrajlı projelere proje bazlı satış ve uygulama yapmaktadır.


Aşağıdaki fotoğraflar Afyon Günoğlu Yapı tarafından yapılmış izolasyon, mantolama , yapı kimyasalları ve sprey poliüretan işlerine ait fotoğraflardır. Tüm fotoğrafları görmek için herhangi birinin üzerine tıklayın. Volkanik kayaçların yüksek dereceli ısılar kullanılarak eritilmesi sonucu elyaf. Ayrıca yangına karşı çok dayanıklı ve su iticiliğiyle iyi bir yalıtım malzemesidir. Taş yünü , uygulandığı yapılarda ısı ve ses yalıtımı sağlar.


Malzeme Hesaplama Miktarı: mHesapla TAŞYÜNÜ PLAKA. ALÇILAM(KAROLAM) Plaka. TALİ TAŞIYICI (6mm) Boy. Weber ile renkli binalar, mutlu hayatlar. Farklı tekstür ve 4renk seçeneği sunan zengin weber son kat alternatifleriyle evinizi renklendirmek, hiç bu kadar zevkli ve kolay olmamıştı!


Yüksek oranda basma mulavemeti gerektiren ve darbe yüküne dayanabilmektedir. Talep edilen ürünün tarafınızca gönderilen nakliye aracına yüklendikden sonra kredi kartından ödemesi alınır. E-bülten Listemize Katılın Yada Telefon Numaranızı Bırakın. TÜM UYGULAMALARIMIZDA TEMİZLİK VE GÜVENLİĞİNİZE ÖZEN GÖSTERMEKTEYİZ.


Polian Exelans YalıtıTL. Danse Karbonlu Fawori YalıtıTL. Bir diğer önemli konu da taşyünü kullanımıdır. XPS yada Taş Yünü kullanmam mı,bana kalırsa kullanmam,müşteri velinimettir,dolayısı ile herşeyi anlattıktan sonra müşterim ısrarla bir malzemeyi isterse,ister istemez kullanırım. Bu yazımızda taşyünü mantolama nasıl yapılır, taşyünü mantolama uygulaması ile ilgili video ve taşyünü mantolama fiyatları hakkında bilgiler vereceğiz.


Olarak her ne kadar taş kadar olmasa da, belli bir ağırlığı bulunmaktadır ve yalıtım yapılırken çok itinalı monte edilmesi gerekir. Son yıllarda artarak uygulanan mantolama işlemlerinde taşyünü kullanımı da uygulamaların genliğine paralel olarak artmaktadır. Su buharı difüzyon direnci μ=dir. Tekil kullanıcı tarafından ziyaret edilmiştir.


Asınıfı yanmaz malzemedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar