25 Ekim 2017 Çarşamba

Perlitli sıva

Perlitli sıva

Sıvanın yeterince sertleşmesinin ardından çelik mala ile düzeltilir. Saten işleminden önce, perlitli ve saten sıva karıştırılarak ara kat uygulaması ile saten sıva işlemine hazır edilir. Sıva son halinin verilip boyaya hazırlanması için Rigips Saten ile perdah işlemi yapılmalıdır.


Kaba sıva – ince sıva ayrımını ortadan kaldırır. Aygips toz alçı ürünleri, perlitli sıva alçısı, saten perdah alçısı, alçı bazlı makine sıvası , kartonpiyer alçısı, alçı levha yapıştırma alçısı, alçı levha derz dolgu alçısı, duvar örgü alçısı ve inşaat alçısıdır. YÖNTEMDE DİĞER YÜZEYLER Yüzeyin niteliği uygulama şeklini değiştirmez. JavaScript seems to be Disabled!


Tuğla, beton, brüt beton, gazbeton, bimsblok vb. YÖNTEM Sıva küreği üzerindeki alçı harcı, sıva malası üzerine alınır. Kimyasal yapısından dolayı bakteri, küf ve mantar oluşturmaz. Yapısındaki sudan dolayı yangın geciktirme özelliğine sahiptir. Gözenekli bir yapıya sahip olduğu için ses emicidir.


Yapısında bulunan çimento, perlit ve diğer bileşenler sayesinde kolayca hazırlanabilen ve uygulanabilen ısı, ses, yangın ve su yalıtımı sağlayan, sudan etkilenmeyen, çimento esaslı ve perlitli yalıtım sıvasıdır. Tuğla duvar,beton duvar ve gaz beton duvarların yüzeylerine yapılacak uygulama öncesinde,su emme (absorbe) özelliğine göre su ile ısıtılmalıdır. Bu nedenle perlitli sıvalar kesinlikle dış cephede kullanıma uygun değildir.


Mastarlı bir şekilde yoğun dolgularda da rahatlıkla kullanılabilen perlitli sıva alçısı, adından da anlaşılacağı üzere içinde bolca. Betonun ve sıvanın uzun ömürlü olmasını sağlar. Daha temiz ve pürüzsüz bir yüzey elde etmek için “Saten Perdah Alçısı” ile sıva yüzeyinin kaplanması gerekir. Saten perdah alçısı bu özelliğinden dolayı “ince sıva ” olarak anılır. Başarılarla Dolu Yıl Alçıbay, kurulduğu günden bugünlere yerli ve yabancı sayısız projeye estetik ve sağlıklı mekanlar kazandırdı.


Perlit Enstitüsünün kurulus gerekçeleri söyle özetlenmektedir : Piyasada bir süredir tanindigi, olaganüstü özellik ve avantajlari oldugu halde, güvenilir teknik bilgi, kabul edilmis ticari standartlar ve kamu oyunda yeterli bilgi olmadigi için perlitin kullanim alanlarinda kabul görmesine katki saglamak. Hassan Sıva Malası (Torino Model) adet: TL: Hassan Macun Küreği: Plastik Saplı 16cadet: TL: Plastik Saplı 18cTL: Plastik Saplı 20c1TL: Ahşap. Bunun altında daha ince uygulama yapılmamalıdır.


Yüzeydeki harç kum gibi dökülebilir malzemeler alçı yapmadan önce temizlenmelidir. Our customer support team is here to answer your questions. Uygulama Alanları Tüm yapıların iç ve dış cephelerinde kaba sıvası yapılmış ve mastarlanmış yüzeylerde İnce Sıva olarak kullanılır. Yapı Alçıları ) tarif edilen alçı taşının öğütülüp pişirilmesiyle elde edilen bina bölümlerinin fabrikasyon imalatı veya yerinde yapım işlerinde kullanılan ve çeşitli katkı maddeleri ihtiva eden yapı malzemesidir. CE markalama prosesi tamamlanmış ve yayınlanan uygunluk.


Perlitli sıva yüzeye en az 5mm uygulanabilir. Harç hazırlama işine başlamadan önce iş kıyafeti giyilmelidir. Kullanılacak kumun dane büyüklüğüne dikkat edilmelidir.


Tek katta mm’den az uygulama yapılmamalıdır. Harç kırıldıktan sonra su veya alçı ilavesi harcın yapısını bozacaktır. Uygulandığı yüzeylere son derece iyi yapışır, yığılma ve akma yapmaz.


Sıva yüzeyinin düzgün ve uygulamanın hızlı olması için ahşap veya alüminyum anolar konulur. Anoların duvar ile mesafesi alçı sıvanın kalınlığı ve yüzeye göre ayarlanır sıva malası ve sıva küreği yardımı ile harç anolar arasına uygulanır ve mastar kullanılarak yüzey düzeltilir. Tellioğlu Perlit ve Mineral Madencilik A. Dünya piyasalarından elde etmiş olduğumuz tecrübeyle oluşturduğumuz urun portföyümüzü müşterilerle buluşturup, müşterilerimizin memnuniyetini en üst safhada düşünmek ve onlara tamimiyle son teknolojiyle üretilmiş en kaliteli ürünleri sunmak üzere kurulmuştur. Ahiler Kalkınma Ajansı’nın görüşlerini yansıtmaz. Uzun işleme süresi sayesinde kullanım rahatlığı ve firesiz uygulamaya olanak sağlar.


Alçı Sıva Metrekare Hesaplama sistemi hesaplama yaparken aşağıdaki maddeyi baz alarak hesaplama yapar. Alçı kara sıvaya göre kat daha fazla ses yutma özelliğine sahiptir. Alçı diğer sıvalara göre elastikiyeti yüksek olan bit malzemedir. Bu sayede çatlama ve kırılganlık özelliği daha azdır. Makine sıvası kullanılmadan önce yüzeye serpme uygulanmalı ve yüzey makine sıvasına uygun hale gelebilmesi için iyice kurutulmalıdır.


Perlitli sıva

Uygulama ve Maliyet: Perlit ile hazırlanan izolasyon sıvası ve yalıtım betonu geleneksel metotlarla binalara tatbik edilebildiği için diğer izolasyon malzemeleri gibi ek işçilik gerektirmez. Tavanların yüzeyi, sıva uygulanmasından önce pürüzlendirilmeli veya harcın yüzeye yapışmasını sağlayan bir malzeme ile astarlanmalıdır. Uygulama esnasında ortam da hava akımı ve cereyan olmamasına dikkat edilmelidir.


ALL Elle Uygulanan Sıva Alçısı su üzerine sepelenir. Alçı ile suyun tam temas edip batması için harç 1-dakika beklenir. Karıştırma sonrası elde edilen harç kullanıma hazırdır. Adres PERLİTSAN ENDÜSTRİYEL HAMMADDELER VE MADENCİLİK A.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar