13 Nisan 2017 Perşembe

Yer açelyası

Yer açelyası

Yer açelyası , Ankara Çiçeği (Godetia) Tohumunu bugün yapı marketten aldım. Tohumları Mart ayında gölgeye toprağa serpilecekmiş. Mayıs ayının sonundan itibaren açacaklarmış. Saksılarda da yetiştirilebilirmiş.


Yer açelyası

Yer Açelyası en güzel çiçeklere sahip kır çiçeği türlerinden biridir. Genelde toprağa yatar dallar çevreye yayılır. Dik durabilmesi için bir değneğe bağlamalısınız. Bodur (dwarf) çeşitlerini değneğe bağlamaya gerek yok. Godetia-Godetya-Ankara Çiçeği Genel Özellikleri.


Godetia Amoena Kuzeybatı Amerika da yetiştirilen yerli bitkidir,Kıyı tepeleri ve dağlarda bulunur, Güney ingiliz Kolombiyasından San Francisco Bay Area ya kadar uzanır. Lütfen bilgilerinizi eksiksiz girerek üye girişi yapın. Ayrıca balkon ve terasınızdaki saksılara da ekimini yapabilirsiniz.


Güneşli ama havadar yerleri çok severler. Ancak gerçek açelyadan farklı bir bitkidir. Godetya çiçekleri açelya çiçeklerine benzetildiği için yer açelyası , bahçe açelyası gibi isimler verilir. Gerçek açelya ile hiçbir ilgisi yoktur. Aynısefa, yer açelyası ve pembe düğün çiçeği tam size göre.


Böylelikle yeşilliklerin arasında çok güzel renkler elde etmiş olursunuz. Bahçenizin farklı köşelerine büyük saksılar yerleştirmeniz, hem çiçeklerinizin güzel gözükmesini sağlar hem de bahçenize şık bir aksesuar kazandırmış olursunuz. Bahçe, Açelyası , Çiçeği, Karışık, Renk, Çiçek, Tohumu, Dört, Yapraklı, Kırmızı, Pembe, Beyaz, Canlı, Parlak, Dayanıklı, Gösterişli, olarak. Yeşil Kurbağalar (1) Yeşil mermer. Godetialar güçlü gövde ucunda kümeler hâlinde fincan şeklinde çiçekleri üretir.


Onlara sevgiyle yaklaşmak ilgilenmek, uzun süre doyulmaz güzellikleriyle sizi ödüllendirmelerine sebep oluyor. Yüce Yaradanımız bizleri bu ödüllere lâyık kılsın. Bunların dışında çiçek olarak ise nisan ayında japon kirazı,maci çiçekli çarkıfelek, zambak, teşbih çiçeği, aynısefa, pembe düğün çiçeği, yer açelyası gibi çiçekleri ekerek harika ve renk renk bir yaz ayı yaşamak için hazırlanın. Tüm bu çiçekler rahatlıkla ekilir ve sizi çok mutlu edecek şekilde. Calendula (aynısefa), clarkia (pembe düğün çiçeği) ve godetia ( yer açelyası ) bahçenize renk katacaktır.


Bol güneş gören bir yere passiflora caeruela (mavi çiçekli çarkıfelek) dikin. Yazın çiçeklerini açacaktır. Kullanıldığı yerler : Süs bitkisi olarak ev ve bahçelerde yetiştirilmektedir. En zengin çiçek tohumu çeşitleri Garden Naturada.


Taze, dalından kopmuş sebzelerle salata yapmak istiyorsanız, yeşil soğan, marul, turp gibi sebzeleri ekmek için en uygun dönemdeyiz. En uygun fiyatlı Bahçe Açelyası Sakura Fidancılık kalitesi ile kapınıza gelsin. Askılı saksıda sarkan petunyalar. Cam güzeli, petunya, sardunya, ateş çiçeği, begonya bahar ve yaz. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi.


Atık Su Arıtma Çamurlarının Süs Bitkisi Yetiştiriciliğinde Kullanımı. Atık çamurun kapak malzemesi olarak kullanımının bazı çim türlerine etkisi. Dökülen yapraklar mutlaka temizlenmelidir çünkü hastalık ve,zararlılara yaprak çürüntüleri yaşam ortamı oluşturur. Yeri hazırlanan soğanlı süs,bitkilerinin (Lale, nergis, sümbül, frezya, zambak) dikimleri yapılır. Alışveriş Listeme Ekle Karşılaştırma listesine ekle.


Yer açelyası

Yüksük Otu Tohumu- Foxglove. Tek yıllık, dayanıklı bir bitki olan godetya, güneşli ve rüzgâra açık yerleri seviyor. Kırmızı, pembe, eflatun, mor ve beyaz renkleri bulunan çiçek, ortamın şartlarına göre ilkbaharın başından yaz sonuna kadar açıyor. Selam arkadaşlar sayfamız hakkında önerilerinizi yazarmısınız.


Godetyalar refüjlerde yerini aldı, pek narin gözüküyorlar ama onlara “ yer açelyası ” da deniyormuş, dayanıklılarmış. Kelebek kanatları gibi çiçeklerin yaprakları. Tanrının bir kelebek olduğunu düşünen halklar da varmış. Bu çiçekleri seviyorum, bir arkadaşıma sordum en sevdiğin çiçek hangisi diye. Bordürlerde bulunan çiçekler toplanarak, sadece kasımpatları ve yıldızlar bırakılır.


Kasımpatlarına sıvı gübre verilir. Kamu ihale ilanları - Mevsimlik Çiçek Satın Alınacaktır. Geçen sene çiçek tohumlarına merak sardığım için beğendiğim tohumları almıştım.


Miktar çok olunca ekim zamanlarını, isteklerini, ekilecek yerleri akılda tutmam da zor olduğundan kendime basit bir tablo yapıp daha sonra hakkında bilgi bulduğum çiçek tohumlarını da bu tabloya eklemiştim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar