12 Ağustos 2016 Cuma

Fayans üzerine boya

Fayans üzerine boya

Fayans üstüne boya yapmak. Yazımızı dikkatle okuduktan sonra sizde kolaylıkla evlerinizde bulunan fayans kaplı. Seramik ve fayanslarınızın renklerinden sıkıldıysanız hadi gelin birlikte boyama yapalım. Bu, olağan dışı veya boyaması zor yüzeylerin üzerine uygulanacak şekilde tasarlanmış bir astar dır.


Fayans üzerine boya

Astar, son kat için bir “tutturma” sağlar, böylece kolayca ovalanamaz, yontulmaz veya sıyrılabilir. Ben oturduğum evde kiracı olduğum için fayansları değiştirme şansım yok. Buralarda fayansın üzerine yaptığınız boyanın suya mı aruz kalacağı için buhar sıcaklık ve soğukluğu defalarca kez yaşayacağından dolayı sağlam ve kalıcı olmalıdır. Merhabalar hocam, fayans üzerine multi aster deddiğim üründen tek kat sürüp saat beklersen istediğin boyayı sürebilirsin hatta uzun yıllar kalıcı olur sökülme falan yapmaz.


Bunun yapmanın en kolay yolu fayans üzerine astar atmaktır. Bu seramik ve derz temizleme işlemi kısa. Astarın tutuculuğu çok iyi, sadece bir kat sürmek yetti. Sonuç tabiki seramik dokusundan farklı bir doku oldu. Hafif pürüzlü bir duvar gibi düşünebilirsiniz.


Ama biz çok sevdik, mutfak bir açıldı, ferahladı anlatamam. Bazen bu durum evimizin dekorasyonunu olumsuz yönde etkiler. Boya badana yapmamıza da bu süreçte çok imkan yoktur. Bu sebeple fayans üzerine duvar kağıdı şart olmuştur.


Ayrıca alçının yumuşak dokusu fayansın doğal görünümünü bozmayacağından, boya işlemi sonrası mat bir görüntü oluşması sorununu da yaşamazsınız. Desenli boya ruloları duvarlara desen vermek efekt boya nasıl yapılır. Epoksi boya ile fayans boyama işlemini merak eden sizlere en önemli bilgileri vermek için bu özel makale yazısını hazırlamaya karar verdik. Epoksi hakkında aklınıza takılan soruların cevabını artık daha rahat bulacaksınız.


Biz caddence multisurface ile fayans boyama çalışmaları için püf noktalarını anlattık. Banyo fayans boyama ve kaplama işlemlerinin tamamını bir arada tercih edebilir veya resimdeki gibi sadece duvar kağıdı kaplama işlemi yaparak banyonuzu renklendirebilirsiniz. Direkt fayans üzerine duvar kağıdı yapıştırmada ısrar ediyorsanız.


Kalın ve kaliteli bir duvar kağıdı seçin. Kağıdın arkasına hiç bir boşluk kalmayacak şekilde tamamen yapıştırıcı sürmelisiniz. Duvar dekorasyon fikirleri duvar boyası çeşitleri duvar boyama teknikleri duvar. Hiçbir şekilde silinme ile üzerindeki boyalar çıkarılamamaktadır. Artık son zamanlarda ev dekorasyonu ile ilgili o kadar farklı basit uygulanabilir seçenekler çıktı ki fayansları yıkma derdine son diyebiliyoruz bize sunulanlarla.


Fayans üzerine boya

Burada önemli olan fayansın altında hava bırakmamaktır, altta kalan hava fayansın üzerine basıldığında hemen kırılmasına yol açar. Daha sonra derzi çekilir. Bu arada fayans arası derzlerin temizliği de oldukça önemli. Boya kullanım talimatları doğrultusunda kurutmasını hazırlamasını yapabilirsiniz.


Lateks fayans boyası : altına astar attıktan sonra üzerine sürebileceğiniz bir boyadır. Renk durumuna göre iki kat boyama yapabilirsiniz. Artık fayans üzerine stencil çalışmamızı vernikliyoruz. Ruloyla boya yapar gibi tüm fayanslarınızı vernikleyin.


Vernik tek kat yeterli gelecektir ama fayanslarınız suya maruz kalıyorsa, kat uygulayın. Boya fayansın üzerine de tutunamaz. Alçı üzerine kat alçı astarı ya da binder astar uygulandıktan sonra boyama yapılabilir. Görselde siyah alan boyanan kısımdır.


Bu uygulamayı yapanları görünce de çok sevindim aslında. Evde her zaman tadilat yapamıyoruz dolayısı ile. Bunun için boydan boya kaplama ya da parça kaplama yapabilirsiniz. Bu sizin keyfinize kalmış tabii.


UV dayanımlı, kimyasal ve fiziksel dirence sahip. Derz üzerine uygulamadan önce, ufak, pürüzsüz ve temiz bir yüzeye ürünü test amaçlı olarak uygulayın. Boya kuruduktan sonra sert bir cisim ile boya kalıntılarını kazıyınız. Bu işlemi yaparken bulaşık teli kullanabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bir konu bu işlemi gerçekleştirirken fayansa zarar vermemeye özen gösteriniz.


Merhaba size bir sorum olucak fayans üzerine fayans yaptırmak istiyoruz sizce uygunmudur resimlerini gönderebilirim. Boya -Alçı-Alçıpan (21) Dekorasyon (35) Derz Dolgu-Fuga (11) Duvar Kağıtlar. Küçük bir fırça yardımıyla Plastik boyayı Derzleri uygulamak. Kargo şirketleri kırılabilir ürünleri taşımamakta veya maliyeti çok yüksek fiyatlara çıkarmaktadır. Kesinlikle yağlı boya kulanmayınız.


Müşterilerimizin mağdur olmaması için Seramik karo ürünlerini İstanbul depo teslimi, ya da istek üzerine ambar veya anlaşmalı özel nakliye şirketleri aracılığı ile alıcı ödemeli olarak sevk edebilmekteyiz. Astarlar, altta kalan boyanın kolay şekilde kapatılması ve üzerine yapılacak boyanın daha kolay tutması için tavsiye edilir. Boya ve boya malzemeleri arasında, boyama sürecini kolaylaştıracak bazı malzemeler bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar