14 Ağustos 2019 Çarşamba

Betonarme bina ömrü

Bir binanın ömrü ne kadar? Bina ömrünü uzatmak için alınması gereken en ciddi önlem kesinlikle temel altı izolasyonudur. Temel altı izolasyonu sayesinde binaların ömrü büyük oranda arttırılırken aynı zamanda çekme demirleri içinde en kaliteli olanlar tercih edilmeli, bu demirlerin ömrünü uzatacak ek önlemler inşaat aşamasında alınmalıdır. Pratikte betonarme bir yapı hizmet ömrü boyunca tatmin edici bir performans sağlamalıdır.


Betonarme bina ömrü

Csınıfı beton kullanıldığını gördük (şimdiki standartların çok altında). Yapıların ve Binaların Ömürleri Kaç Yıldır? Betonarme binaların ömrü yıl ile sınırlıdır. Sadece tek katlı betonarme binaların üzerine yapılabilmektedir. Alttaki binanın sağlam ve düz bir tavan zeminine sahip olması gerekmektedir.


Ayrıca taşıyıcı sistem tipine göre, betonarme karkas, çelik karkas, yığma, yarı yığma, kerpiç ve ahşap binalar olarak genel bir sınıflandırmaya tabi tutuyoruz. Bina zamanla belki kendiliğinden belki de ilk depremde yıkılır. Dolayısıla binalarımızın su yalıtımı yla birlikte ömürleri uzayacak.


Hafif çelik binaların ekonomik ömrü kaç yıldır? MODERN EV, taş ev maliyeti, çelik konstrüksiyon ev fiyatları kocaeli, didimde anahtar teslim villa inşaatı, 60mbetonarme bina kaça mal olur, betonarme villa fiyatları, amerikan tipi villalar, ucuz prefabrik evler, çelik konstrüksiyon ev fiyatları kocaeli,. Son y llarda betonarme yap lar n hizmet ömrü tahmini için Çimentonun aksine, agrega betonun ¾’ünü olu turur gittikçe artan bir ilgi söz konusudur. Baz tuzlara maruz kalan otopark binalar nda göze çarpmaktad r çimentolar n içinde fazla miktarda bulunan sodyum oksit ve ve yap sal tahribat nedeniyle çok büyük onar m potasyum.


Bina maliyetleri ne seviyede, betonarme binalara göre çelik binaların pahalı olduğu doğru mudur? Kesinlikle yanlış bir kanıdır, çelik binalar hassas hesaplamalar ve hassas bir üretim tesisinde sağlıklı olarak yapılırsa, optimum malzeme ihtiyacı belirlenir ve ekonomik olur. Pratik olarak 5-kat arası betonarme binalar ağırlıklarına oranla en fazla yatay yüklere maruz kal ırlar.


Bina Taşıyıcı Yapısının Ömrü 1– 1Yıldır. Binalar genellikle perde ve çerçeve sistemlerin bütünlüğü olup her iki sistemi barındıran yapılardır. Yapıda kat alanının yüzdesi olarak her iki asal yönde perde. BETONARME BİNA ÜZERİNE YAPILABİLİRMİ? Mühendislik hizmeti görmemiş örneğin ve daha az katlı betonarme binalar : Bunların çoğunluğu büyük şehirlerde ve kırsal kesimde betonarme yapıldığı bildirilen yapılardır.


Genellikle boşluklu tuğla duvarlara, plak döşemeye ve bazı durumlarda dişli döşemeye rastlanır. Peki prefabrik evlerin ömrü ne kadar. Bu evlerin avantaj ve dezavantajları neler?


Düzenli bakım yaptırmak ve konutun ihtiyaçlarını karşılamak kullanım ömrünü uzatabilecek en etkili yöntemlerdir. Bu noktada dikkatinizi çekmek isterim. Eğer tekniğine ve deprem yönetmenliğine göre bina inşa edilmemişse bu süreç, en küçük depreme veya titreşime kadardır.


Yazının başlığı, betonarme binalar ne kadar kalıcıdr, betonarme binaların ömrü ne kadardır şeklinde açılabilir. Teknik elemanlara betonarme yapıların durabilitesini sorarsanız muhtmelen size yıl, yıl ,yıl gibi birtakım rakamlar verirler. Biliniz ki bu rakamların hiçbirisi doğru değildir, dayandığı bir.


Betonarme bina ömrü

Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb. Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır. MANTOLAMA NERELERE YAPILIR. Depreme dayanıklılık, b) Ömür , c) Bakım kolaylığı, d) İlk yatırım maliyeti, e) Bakım maliyeti, f) Malzemelerin bulunabilirliği açılarından hangi inşaat cinsi tercih edilmeli. Yönetmeliği’nde (Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik) mevcut binaların deprem.


Korozyon, betonarme ve demir donatıyı çürüterek binaların dayanıklılığını ve ömrünü kısaltıyor. Bina yönetimleri tarafından bina bodrum katları yılda bir kontrol edilerek, tuz kusması, patlayan kolon veya perde duvarlarda sızıntı var ise vakit geçirmeden yalıtımın yenilenmesi gerekiyor. Bina taşıyıcı sistemi ve dış doğa ile irtibatlı bütün metal aksamı galvaniz yapılarak paslanması geciktirilir.


Betonarme bina ömrü

Bu yapılarını hem özelliği hem de ömürleri doldu. Bina yapımı için çok uygun bir taş olan kalker taşı, ihraç da ediliyor. Konya Selçuklu Sille yöresinde çıkan Sille Taşı da ev yapımında kullanılan taşlardan. Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği ile ilgili bilgiler verdi. Yüksek Katlı Binalarda Sıhhi Tesisat- Bina ,Kontrol,Kriter,Yüks,Kat, Bina ,Sıhhi,Tesisat,mekanik.


Ayrıca depo içine ve dıştan suya dayanıklı yağlı boya ile boyanarak ömrü uzatılabilir. Normal betonarme binadan çok daha fazla ısı ve ses yalıtımı sağlamaktadır… Binanın yaklaşık kullanım süresi nedir? Prefabrik konutlar sadece yazlık amaçlı mıdır? Binanın tasarlanan ömrü kısa seçilirse, daha düşük tasarım depremi seviyelerine göre bir tasarım yeterli olabilir. Bina önem katsayısı I=olan binalar için tasarım depremi yıllık bir süre içinde aılma olasılığı olan depremdir.


Mimar bir yapıyı tasarlarken, mühendis boyutlandırırken, üretecekleri yapının bir ekonomik ömrü olduğunu bildiği halde, yapılarının sonsuza kadar yaşayacakmış, zamana meydan okuyacakmış gibi davranırlar. Ama her başlangıcın bir sonu vardır gerçeğinden de kaçınılmaz. Yaptığımız binaların 1yıl sonrasını düşünerek üretilmediği takdirde yılda bir Kentsel Dönüşüm adı altında yenileneceğine inanıyoruz. Biz Kasapoğlu İnşaat olarak torunlarımızın torunlarına güzel bir gelecek bırakmayı vaat ediyoruz.


Galveniz çelikten yapılmış evlerimizin ömrü 1yıldır. Ve şiddetinde depreme dayanıklıdır. Binalarımızın ömrü betonarme yapı ile aynı olup ortalama ile yıl arasındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar