31 Ekim 2016 Pazartesi

Keçe iğneleme

Sizden aldığım keçe ve iğnelere bayıldım. Hızlı kargo için de teşekkürler. Keçenin bu en doğal hali, renkli yün keçelerle, Islak keçe , keçe iğneleme gibi yöntemlerle hayat buluyor. Videolarımız, anlatımlı yazılarımız ile olayı aydınlatalım hadi.


Bu harika malzeme ile güzel figürler yapabilirsiniz. Keçe iğnelemenin yüzlerce güzel. Bunun yanı sıra yün keçe kullanılarak pek çok çiçek motifleri ve de yapıldığı görülmüştür. Kedisi olanlar bilirler ‘catnip’ yani kedi otunun kedilerde nasıl çılgın bir etki yarattığını. Yün keçeyi iğneleyerek yapılan keçe oyuncakları çocuklarınız çok sevecek.


Ben de hem kedicileri sevindirmek hem de keçe iğneleme tekniği hakkında Türkçe kaynak bulmakta zorlananlar için ilk tutorial’ımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Abone Ol Açılan yeni atölyelerden haberdar olmak istiyorsanız abone olabilirsiniz. Bir çok renkte boyanan yünleri iğneleme yöntemiyle üç boyutlu figürler yapmak için kullanabilirsiniz. Yün keçe iğneleme tekniği ile sevimli kediler yapıyoruz. Papatyalar, kirazlar, yıldızlar, kediler… Papatyalar, kirazlar, yıldızlar, kediler… Şimdi onlar arasına yepyeni bir model daha ekliyoruz.


Paket içerisinde , şablon olarak kullanacağınız baskılı keçe ,değişik renklerde keçe yünü, sünger, keçe iğnesi, ingilizce yapım talimatı bulunmaktadır. Atölyemiz Ayda kez yapılmaktadır. Bu teknikle sizde istediğiniz keçe nakışı modelleri yapabilirsiniz. Bugün karşılaştığım bu tekniği sizlerle paylaşmak istedim.


Kasnaklara işlediğiniz nakışlarınızı canlandırmak ister misiniz? O zaman dekorasyonu sevenlere ilham verecek olan boyutlu panolara bayılacaksınız. El emeğiniz artık kasnaklardan aşıp duvarlarınızı renklendirecek. Yapması oldukça keyifli keçe iğneleme tekniği ile işlemeyi bir arada kullanıp harika objeler yapabilirsiniz.


Kumaş çıkış eni metre, içten içe eni 2. Makina sıfır alınmış ve sadece hafta kullanılmıştır, kurulu ve. YATAK KORUYUCU ALEZ KUMAŞPamuk,Polyester yada farklı havlu kumaşlara,isteğe göre PE yada PU Film ile hotmelt yöntemi ile lamine ederek üretmekteyiz. Altındaki film sayesinde sıvı geçirmez ,Pu film ile yapılırsa esnek özelliktedir.


Tek kullanımlık ürün değildir. Bu sayede ürün uzun süre. Bun keçe figürlerini bir otobüste, bir metro treninde veya boş olduğunuz her yerde ve her an yapabilirsiniz. Onun işlerine göz atın ve ilham alıp kendi keçe iğneleme figürlerinizi oluşturmaya başlayın. Hayal dünyasına bir katkıda bulun.


Keçe iğneleme

Dilediği nesneyi boyutlu olarak çizsin. D Pen yani 3D Kalem ve rengarenk filamentlerle yepyeni ve heyecan verici bir deneyim sizi ve çocuklarınızı bekliyor. AddiQuick turbo keçe makinesi ile aksesuarlar, dekoratif parçalar, figürler, çanta kapakları tasarlayabilirsiniz. Mekanik iğneleme yoluyla elyaflar iğne vuruşlarıyla birbirlerine bağlanarak keçe haline getirilir.


Firmamız Türkiye’de Hyper Punch sistemini kullanan ilk ve tek üreticidir. Yılın aşk bombası: Charlize Theron ve Brad Pitt birlikte. Resimlerinde iki farklı karekteri birleştiriyor. Dokumasız iğneleme keçeler filtre torbalarının temel malzemesidir.


Yün lifleri kumaşa iyice işleyene kadar iğneleme işlemi tekrarlanır. Tüm örgü modelleri için buraya tıklayın. Birsel üç tane yelek kesti ve üçüne de değişik hayvancıklar işledi. Bunlara konsepte uygun tahta düğmeler de buldu. Mesela ahtapotlu olana deniz yıldızı düğmeleri dikecek.


Ben aslında keçe iğneleme tekniği ile yapılan çalışmalar olduğunu düşünerek gitmiştim ama ıslak keçe daha farklıymış. Görsellerde gördüğünüz bebeklerden seçtiğiniz bir tanesi yaptırılacaktır. Etkinliğimiz iki ayrı grup olarak sabah ve öğleden sonra olacaktır.


Keçe iğneleme

Yıldırım, iğne batırma taktiklerinden de bahsetti. Renklerin büyük bir ustalıkla kullanılması, nakışla eklenen detaylar ve karakterlerin yüz ifadelerindeki anlam dikkat çekici. Bu ene göre farklı kombinasyonlar yapılabilir. Mobilya, ev tekstili ve ambalaj sektöründe kullanılabilir.


ERÇEVE EL YAPIMI 30XCM dir. Aynı teknikle birçok yün keçeden hayvan yapımı yapabilirsiniz. Sevimli bir kedi yapmak isterseniz işte tarifi. Biraz zahmetli olsa da sonuç şahane.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar