13 Kasım 2019 Çarşamba

Çini desenli seramik

Mesela mutfak tezgahını bir çok ünlü seramik markasının özel çini desenli karolarından satın alarak tezgaha uygulayabilirsiniz. Daha kolay bir yol ise çini desenli yapışkanlı folyolar ve çini desenli duvar kağıtları ile tezgah üstünü kolayca kaplayarak istediğiniz sanatsal atmosferi kolayca mutfağınıza yansıtabilirsiniz. Ayrıca son dönemde ürün gamımıza eklediğimiz özel seramik pano, el yapımı seramik karo, el yapımı tuğla, desenli seramik karo gibi ürünlerimizle mimari projelere üretim yapmaktayız.


Çini desenli seramik

Karo seramik modelleri, şık tasarımları ve yüksek aşınma dayanımı ile mutfaktan banyoya evin her alanında hijyen sağlarken, karo ve seramik modelleri tüm yaşam alanları için ideal çözümler sunuyor. Bunlardan ilki ve en sık karşılaştığımız üretim modeli, fabrikasyon tarzı seri üretimdir. Diğer üretim çeşidi ise tamamen el yapımı desenler ile üretilmiş çini seramiklerdir.


Seramik karo desenli seramik fiyatları. Osmanlı Sanatı’nda çinicilik desen ve renklerdeki daimi yeniliklerle ve çeşitli tekniklerle sürekli gelişmiştir. Kütahya ve İznik çinileri. Ayrıca özellikle son yılların dekorasyon trendlerinden biri olan çini desenlere sahip mutfak seramikleri de kullanıcılar tarafından yoğun bir talep görünüyor.


Hem zemin döşemelerinde hem de duvar seramiklerinde sevilerek kullanılan çini desenli ürünler, diğer mutfak seramikleri gibi mutfak harici mekanlarda da oldukça sık. Yer seramik ve fayans modelleri en uygun fiyat ve 1TL üzerine taksit fırsatı ile Koçtaş mağazalarında sizi bekliyor! Bu dekoratif seramikler ile son derece dikkat çekici bir zemin dekorasyonu elde edebilirsiniz. Dikkatleri bir noktaya toplayın.


Türk hamamı dekorasyonunda da kullanılmaktadır, Ürünler birbirini takip ederek pano deseni oluşturmaktadır, İstenirse kenarlarına çini bordür ile çerçeve yapılabilir, Özel üretimle yer çinisi olarak da kullanılabilir. Camilerde, Mescit mihrap, duvar çini süslemelerinde Ulama karo tekniği ile çini süsleme sanatı Osmanlı çini , Tezhip, minyatür, çini desenleri yapılmaktadır. Cami, mescit, kubbe, otel banyo türk hamamı için çini dekorasyon, Otel, spa türk hamamı, havuz seramikleri yer ve duvar çini seramik fayans dekorasyonu. Fransa’dan tüm dünyaya yayılan, tipik bir Akdeniz malzemesidir. KURU BİTKİ BEYAZ GÜRGEN DALI -CM.


Çini desenli seramik

Günümüzde halen o zamanlardan kalma yapıların bir çok kısmında karo çinilere rastlanır. Zeminde seramik kullanıcağınız zaman dikkat etmeniz gereken en önemli etkenlerden birisi ise döşenecek alanın trafik yoğunluğudur. Yer için özel üretilen seramikleri tercih etmeye dikkat ediniz. Otel, restoran, kafe ve ofislerde Alışveriş merkezleri gibi yapılar başta olmak üzere geniş kullanım alanına, yüksek sertlik derecesine sahip yer ve duvar kaplama malzemesidir.


Milenyum Desen Çini Kase Seti. Türk Çini Sanatının Tarihsel Gelişimine Kısa Bir Bakış Çinicilik sözcüğü,halk arasında, hem sırlı duvar kaplamaları hem de kap-kacak türünden ev eşyalarını tanımlamıştır. Diğer taraftan bilimsel yayınlarda ise,zamanla bu tanımlama değişmiş;kase, tabak, vazo gibi kap kacak türünden eşyalara seramik , duvar kaplamalarına ise çini adı verilmeye başlanmıştır. Ahşabın doğal sıcaklığı ile seramiğin sağlamlığı Mia’da hayat buluyor. Desenli Karo Çinilerin Kullanım Alanları Nerelerdir?


Grej, pudra ve mocha renklerindeki Mia, özel dekorları ile kombinlenerek, yaşam alanlarına keyif ve huzur katıyor. Günümüzün en modern dekorasyon trendleri dahi, ilhamını geleneksel motiflerden alıyor. Desenlendirilecek olanların üstüne, şeffaf kâğıtlara çizilip, iğnelerle delinen modeller yerleştirilir. Kömür tozuyla modelin üzerinden geçilerek desen seramiğin üstüne aktarılır.


Konturları belirlenen desen boyanır. Boyalı çininin üzerine, pişince şeffaflaşan renkli veya renksiz sır çekilir. Model Karo ile mekan döşemelerinde renkli tasarım. Kurumlara Özel İznik çini hediyeleri üretmektedir. Desenleri ve Çini Sanatı Örnekleri İçermektedir.


Ve daha farklı boyut kazanmasına, gelişmesine ve yayılmasına ön ayak olmuştur. Yavuz Sultan Selim döneminde ise birçok sanatçı yetiştirilmiş ve renk, desen çeşitliliği artırılmıştır. Desen iğne ile delinir ve kömür tozu yardımıyla yapılacak çini yüzeyine aktarılır. Sanatçının zevkine veya hayal dünyasına uygun renkler ile iç zemin boyanmaya başlanır. Harç tabakası da ilave edildikten sonra karo çini preslenir ve kurumaya bırakılır.


Karo çiniler çok renkli desenler, dayanıklılık ve sofistike bir görünüm istenilen mekanlarda kullanılabilir. Tasarımcının isteğine bağlı olarak uygulama alanında ortaya, desenli karo çini etrafına ise bordür dönülebilir ya da ortaya desenli karo çini etrafına bordür ve tekrar desenli karo çini döşenerek görünüm belirgin hale getirilir. Karoantik desenli yer karoları, geçmişten gelen ve unutulmaya yüz tutmuş bu zanaatı modern desenlerle yorumlayıp, estetik, teknik ve beceri ile çok güzel ve kaliteli ürünler ortaya çıkarmaktayız.


Baba Nakkaş etkisi artık sadece “tuğrakeş” ile sü rmektedir. Banyolarında, restaurant ve bar gibi mekanlarında, zemin dekorasyonlarında bu orjinal ve otantik uygulamayı kullanıyorlar. Bizlerse hâlen modernin peşinde koşuyoruz.


Sevindirici olan ise seramik üreticilerimizin yavaş yavaş çini desenli seramik tasarımlarını ürün gamlarına ve koleksiyonlarına alıyor olmaları. Bunların yanı sıra kentte çok sayıda küçük ve orta ölçekli atölyede çini ve seramik üretimi yapılıyor. Kahve-Mavi, Bej-Gri ve Siyah-Beyaz renk seçenekleri de bulanan Pera, mekanlarda hem yerde, hem duvarda kullanılabilme özelliği taşıyan karolara sahiptir. Dördüncü ve son bölümde ise 19. Yüzyıl Avrupa’sında moda haline gelen İznik seramik objelerinin form, desen ve kompozisyon olarak neredeyse birebir kopyalanma serüvenini detaylı bir şekilde derledim.


Değerli İznik çini ve seramik koleksiyoneri Mr. Portekiz Fahri Konsolosu Sayın Aaron Nommaz’a. Retro ve vintage mutfaklar da inanılmaz bir şıklık yaratan patchwork ve çini desenli seramikler , duvarlar, zeminler ve hatta dekor amaçlı farklı alanlarda bile kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar